Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Senatorul Marcel Vela reaminteşte că Gazoductul BRUA și Stația de Gaze Naturale de la Jupa sunt o realitate în județul Caraș-Severin, dar până când se vor realiza, Guvernul a plafonat preţul la lemne!

Construcția magistralei de gaze naturale Orșova-Caransebeș se va realiza în următorii doi ani (există proiect, autorizație de construire și finanțare integrală).

„Ambele investiții oferă șansa și debitul necesar pentru realizarea sau extinderea rețelelor de gaze naturale în cât mai multe localități din Caraș-Severin. Am stabilit, în Coaliția de guvernare, că prețul lemnului și al produselor din lemn utilizate pentru încălzire va fi plafonat pentru o perioadă de 6 luni. Am cerut Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor să demareze procedura de elaborare a actului normativ în vederea plafonării prețului lemnului de foc. Conform discuțiilor, proiectul va cuprinde mai multe măsuri de sprijin pentru populație, printre care și limitarea temporară a exporturilor lemnului de foc și a produselor derivate pentru încălzire, atât la nivel intracomunitar, cât și în afara UE. Aşa cum spunea şi premierul Nicolae Ciucă, toate aceste măsuri sunt menite să susțină bunăstarea familiilor din România. Lemnul este o resursă de bază pentru milioane de români care se încălzesc cu ajutorul sobelor sau al centralelor pe lemne. Acoperim cât mai multe probleme cauzate de criza energetică, iar măsurile adoptate sunt menite să ajute cât mai mulți oameni“, a spus preşedintele PNL Caraş-Severin, senatorul Marcel Vela.

JCS-N.C.