Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Două echipe ale Instituției Prefecturii documentează, în zonele afectate, efectele fenomenelor meteorologice periculoase!

Județul nostru s-a aflat, joia trecută, în 13 iunie, sub două avertizări consecutive, portocaliu și roșu, confirmate din nefericire, fenomenele așteptate fiind grindină de medii și mari dimensiuni, intensificări ale vântului, vijelii de 70-90km/h și peste, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. De altfel, furtuna venită din sud, de peste Dunăre, a trecut oblic peste județ, măturând apoi o parte din țară, sub cod roșu aflându-se rând pe rând județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița și, nu în ultimul rând, București.

„În weekend, în câteva localități de pe Clisura Dunării mai ales, au avut loc o serie de fenomene meteorologice deosebite, soldate și cu pagube materiale. Cele de la Coronini, în special, au și făcut obiectul presei centrale. Am constituit încă de duminică două echipe care acționează în teren în Coronini și Berzasca, urmând să continue în Sichevița, Moldova Nouă, Cornereva, Rusca Montană și unde mai e cazul. Sperăm să obținem ajutor și de la Guvern, am și primit o adresă pentru a trimite un necesar, foarte posibil pentru accesarea unor fonduri europene, în cazul în care pagubele însumate depășesc 1,5 mld. euro.“, a declarat prefectul județului, Ioan Dragomir.

Imaginile din Coronini, prezentând un autoturism cu luneta străpunse în mai multe locuri de grindină, uși și ferestre termopan perforate sau case cu fațade distruse, distribuite joi seara pe rețelele de socializare, au ajuns și în presă, în unele cazuri chiar cu localizarea „Coronini – Drobeta Turnu Severin“. De remarcat că, de această dată, nu a mai fost specificat și „județul Caransebeș“!

JCS-Walter Fleck