Pagube de 3 milioane de lei pe podul din Slatina Timiş - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta preciza preşedintele CJ Silviu Hurduzeu, după ce a văzut procesul-verbal întocmit de comisia mixtă care a vizitat, la ordinul prefectului, zona afectată!

Zilele trecute, aleşii judeţului rectificau bugetul, alocând o sumă de 350.000 de lei pentru intervenţii de primă necesitate pe drumurile judeţene, pe sectoarele afectate de calamităţi, unde a şi fost întreruptă circulaţia. Chiar şi aşa, Silviu Hurduzeu, preşedintele Consiliului Judeţean, aprecia că „suma de 350.000 de lei este insuficientă, o să vedem în momentul în care se vor finaliza vizitele şi vor exista procesele-verbale, vom vedea exact suma totală, atât la nivelul judeţului, cât şi defalcat, la nivelul drumurilor judeţene. Vreau să vă spun că doar pentru podul de la Slatina Timiş suma prinsă în procesul-verbal este de 3 milioane de lei. Dar aceşti bani alocaţi de Consiliul Judeţean sunt pentru acţiuni imediate, astfel încât s-a reuşit să se redea traficului porţiunile de drum care au fost închise. O să vedem în funcţie de expertiza care se va face şi la Slatina şi de o variantă provizorie, pentru că dacă expertiza va spune că acel pod nu poate fi consolidat şi trebuie construit un nou pod, sigur că va fi nevoie de o soluţie provizorie până la construirea unui nou pod, şi o să vedem atunci în ce constă această soluţie“.

Evident, costurile nu vor fi suportate doar de autoritatea judeţeană, urmând să fie cerute sumele necesare de la Guvern. Potrivit şefului judeţului, ulterior producerii inundaţiilor, în tot judeţul se desfăşoară, la ordinul prefectului, vizite în teren din partea unor comisii mixte, urmând ca acestea să consemneze, în procese-verbale, ce daune au fost produse în fiecare localitate afectată: „Ele vor fi centralizate la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Într-o şedinţă ulterioară acestui Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va aproba suma totală şi această sumă va fi transmisă Guvernului României pentru a putea primi bani toate unităţile administrativ-teritoriale care au avut de suferit în urma inundaţiilor. În fiecare an s-au primit astfel de bani, dar până atunci, existând anumite probleme la nivelul drumurilor judeţene, fiind vorba de drumuri blocate, a fost nevoie de o intervenţie rapidă. Şi tocmai pentru această intervenţie s-a făcut această rectificare“, a încheiat oficialul.

JCS-A.M.