Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Doi bărbați din județul Ilfov (de 24 și 37 de ani) au fost puși zilele astea pe fapte mari, pe meleaguri cărășene!

Vineri seară au încercat să-l păcălească, în Caransebeș, pe un bărbat din Turnu Ruieni (32 de ani), să cumpere un ghiul de pleu, chipurile că ar fi de aur, și să schimbe ceva valută. Omul a simțit că afacerea e una prea bulgărească pentru el, așa că i-a lăsat în plata Domnului și s-a plâns Poliției. Când bărbatul de 37 de ani din Ilfov a văzut că nu i-a ieșit afacerea cu ghiulul, l-a aruncat pe marginea drumului.

Oamenii legii au reușit însă să-i identifice pe cei doi din Ilfov, aflând astfel că au mai avut vreme de o ispravă. La zece minute după povestea cu ghiulul, bărbatul de 37 de ani din Ilfov a oprit un autoturism, cerându-i tănărului de la volan (de 24 de ani, din Caransebeș) să-i schimbe 150 de dinari contra sumei de 200 de lei, lucru pe care victima l-a acceptat, fără să știe că valoarea reală ar fi fost de 5 lei…

„Cele două persoane au fost conduse la sediul poliției pentru cercetări și pentru luarea măsurilor legale. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptei a fost recuperat în totalitate și restituit persoanei în cauză. Polițiștii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și tentativă la înșelăciune și continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor comiterii faptelor“, informează Poliția județului.

JCS-A.M.