Caraş-Severin, Romania

“La solicitarea Comisiei juridice de a prelungi termenul de dezbatere pentru proiectul de lege privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 103/2009 pentru modificarea legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, Biroul Permanent a respins această cerere, cerând Comisiei juridice să dezbată în regim de urgenţă în această seară. În varianta în care nu o dezbate, mâine se închide acest termen de depunere a raportului, iar legea va fi dezbătută şi votată cu sau fără raport”, a precizat secretarul Valeriu Zgonea la finalul Biroului Permanent de luni.

Comisia juridică  a transmis forului de conducere al Camerei Deputaţilor o scrisoare în care solicita prelungirea termenului de depunere a raportului asupra OUG privind organizarea referendumului cu o săptămână. Solicitarea era justificată prin volumul mare de muncă al Comisiei juridice din această perioadă şi prin faptul că şi proiectul de lege privind respingerea OUG 103/2009 pentru modificarea şi completarea legii privind referendumul este unul complex.

Membrii Comisiei juridice intenţionau să dezbată acest proiect de lege în şedinţa din 3 noiembrie.

Senatorii au votat pe 13 octombrie cu 73 de voturi “pentru” şi 40 de voturi “împotrivă” raportul de respingere a OUG 103/2009 privind organizarea referendumului, dar membrii PD-L au acuzat un vot dublu al liberalilor şi au anunţat că vor părăsi sala de plen.

Sursa: NewsIn