Caraş-Severin, Romania

Prefectul de Caraş-Severin, Octavian Ţunea, dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionesie Ghiorghioni, au avut, la sfârşitul săptămânii trecute, o întâlnire cu conducerea companiei Mechel, care deţine şase întreprinderi metalurgice în România, printre care şi Ductil Steel Oţelu Roşu.

Cu acest prilej, reprezentanţii grupului Mechel au dat asigurări de intenţiile lor ferme de a continua dezvoltarea industriei metalurgice din România, aducând-o la nivel înalt calitativ. De altfel, în prima decadă a lunii iunie, compania va lansa un nou complex de elaborare a oţelului la Ductil Steel Oţelu Roşu.

Volumul total al investiţiei realizată în acest proiect se ridică la 50 de milioane de dolari. Noul complex, care include cuptorul electric şi maşina de turnare continuă a ţaglei, va deveni cea mai modernă unitate, atât din România cât şi din Europa, unic pe acest continent şi al treilea în lume, datorită sistemului inovator instalat, care permite creşterea semnificativă a producţiei oţelului brut, reducerea costurilor şi îmbunătăţirea calităţii produselor.

Capacitatea de producţie a noului cuptor va fi de 810.000 tone de oţel brut pe an. Proiectul are o importanţă deosebită nu numai pentru compania Mechel, ci şi pentru eliminarea efectelor crizei, după cum au precizat prefectul şi vicepreşedintele CJ Caraş-Severin.

Anca Preda