Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – 650 de angajați ai TMK Artrom din Reșița și Slatina protestează mâine la București între orele 11:00 și 14:00!

Conform liderului Sindicatului „Vatra”, Iosif Ciuciuc, ordonanța care putea limpezi apele la TMK Artrom s-a aflat azi pe ordinea de zi a Guvernului. Dar se pare că problema ține din nou de ANAF. „Este vorba despre prelungirea derogării pentru a se putea implementa hotărârea de guvern. Conducerea a solicitat prelungirea derogării până în august, noi am cerut până în decembrie”, am aflat de liderul „Vatra”.

Ordonanța în cauză va numi persoana care va supraveghea activitatea societății din partea guvernului. De acea persoană depinde activitatea atât a TMK Artrom, cât și a altor societăți. „Guvernul să rezolve situația prin această hotărâre de guvern pe care noi o așteptăm, să fi numit până acum persoana respectivă care să-și fi încasat și banii. Eu consider că deblocarea situației este mult mai importantă pentru că angajații noștri nu pot beneficia de propriile drepturi. Degeaba se emite ordonanța pentru că noi rămânem tot blocați. Dacă nu avem continuitate în desfășurarea activității, băncile ne vor bloca din nou conturile”, a încheiat Ciuciuc.

La noapte, la ora 1:00, oțelarii reșițeni vor pleca de pe Calea Timișorii, se va merge la universitate, unde li se vor alătura alți colegi, apoi se va merge spre Calea Caransebeșului și de acolo la București.

JCS-Ionel Ivașcu