Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Luni, la Spitalul Județean de Urgență din Reşița a fost dotat blocul operator al Secției de Ortopedie și Traumatologie cu motoare chirurgicale, specifice activității în domeniu, urmând ca în cursul săptămânii sa mai sosească și alte dotări pentru blocul operator!

„Dotarea a fost posibilă cu ajutorul Primăriei Lăpuşnicu Mare şi prin amabilitatea doamnei primar Mihaela Drăgilă. Generozitatea nu poate fi decât prețuită, cu atât mai mult cu cât Spitalul Județean de Urgență Reşiţa are secţii unice la nivelul județului și astfel, acestea deservesc întreaga populație a județului începând cu Reşiţa, continuând cu Valea Caraşului, Ţara Almăjului, Valea Bistrei ori Clisura Dunării!“, ne-a spus managerul Alina Stancovici.

Cu câteva săptămâni în urmă, spațiul blocului operator al Secției Ortopedie a intrat în renovare, acțiunile urmându-și cursul mai întâi prin acoperirea suprafeței cu vopsea epoxidică, iar acum cu motoarele chirurgicale necesare intervențiilor ortopedice.

„Nevoile există încă, dar împreună cu medicii Mircea Bona, Robert Vlăduțu și Mihai Dragoș, cei doi din urmă fiind cei mai noi medici ortopezi din Reșița, un real câștig pentru unitatea sanitară, cu personalul medical mobilizat exemplar, lucrurile prind contur. Desigur, în întâmpinarea nevoilor Secției Ortopedie a venit și votul Consiliului Local al municipiului Reșiţa, dat săptămânile trecute pentru realizarea în parteneriat cu Consiliul Județean Caraș-Severin, în vederea dotării cu aparatură moderna a secției, asa cum dealtfel șade bine unui spital din Banatul Montan. Nimeni nu este inutil în această lume și e păcat să nu ajuți acolo unde există reunite țelul, priceperea și dorința!“, a mai spus managerul spitalului reşiţean.

După cum v-am mai informat, la Secţia Ortopedie au venit doi medici tineri ortopezi, Robert Vlăduțu și Mihai Dragoș, care, împreună cu şeful secţiei, dr. Bona, reuşesc să facă operaţii gen protezare de şold sau protezare de genunchi. Dar pentru ca aceste operaţii să fie tot mai complexe este nevoie ca secţia să fie dotată, pe lângă motoarele chirurgicale, cu turn de artoplastie, cu masă de artoplastie şi altele.

JCS-N.C.