Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Deși trebuia dezbătut de joia trecută, documentul este la Secretariatul General al Guvernului!

Ne referim la Ordonanța de Urgență pe care Guvernul a emis-o acum două luni, care trebuia să stabilească atât regulile clare și precise pentru desfășurarea activității societății, cât și pentru desemnarea administratorului financiar care să urmărească circulația financiară.

Conform lui Iosif Ciuciuc, liderul Sindicatului „Vatra”, situația e din nou tensionată întrucât se cam repetă istoria din primăvară, fapt care generează îngrijorare printre oțelari. „Din discuțiile pe care le-am avut cu directorul general Adrian Popescu, situația e gravă întrucât, atunci când află de probleme precum cele de la TMK, furnizorii se orientează spre alți colaboratori, mai ales cei de energie electrică sau gaze”, ne-a declarat Ciuciuc.

Din spusele sale, reținem că, luni dimineață, aceste aspecte au fost puse pe tapet într-o ședință urmată de discuții cu membrii de sindicat din secțiile uzinei. „Astăzi decidem ce vom face. Cert este că am putea protesta din nou la poarta uzinei și, dacă situația nu se rezolvă până joi, ne vom face din nou simțită prezența în fața guvernului, așa cum s-a întâmplat în luna aprilie. Ulterior, vom decide pașii de urmat în baza mijloacelor legale”, a încheiat liderul de la „Vatra”.

JCS-Ionel Ivașcu