Caraş-Severin, Romania

ORAVIȚA – În cadrul PNRR, proiectul orăvițenilor a reușit să obțină a doua finanțare la nivel național, pe componenta C5 – Fondul Local, a PNRR. Pe componenta C10 – Valul Renovării, Reșița este pe primul loc!

Primarul orașului Oravița, Costel Dumitru Ursu, ne informează că a semnat zilele acestea o serie de noi contracte la Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, cu finanțare prin PNRR. Mai mult decât atât, potrivit datelor oferite de MDLPA, Oravița a reușit să obțină, în 11 ianuarie, cea dea doua mare finanțare pe țară – vizând reabilitarea termică a spitalului din oraș – din contractele nou semnate, după un proiect pe transport verde și locuințe nZEB, al capitalei. În acea zi a fost aprobată finanțarea prin PNRR, cu aproape 700 de milioane de lei, a 101 noi proiecte, pentru 68 de localități, 35 de investiții fiind pe Valul Renovării, iar 66 pe Fondul Local.

Pe Fondul Local, runda a II-a, Oravița a câștigat finanțarea pentru două proiecte: 15,41 de milioane de pentru lucrări de conformare termică, creștere a eficienței energetice a clădirii spitalului orășenesc, și 3,96 de milioane de lei pentru același tip de lucrări la clădirea Casei de Cultură „George Motoia Craiu“.

Din același fond, comuna Constantin Daicoviciu își renovează energetic moderat clădirea primăriei – cu 1,83 de milioane de lei, Fârliugul reabilitează și modernizează Căminul Cultural Scăiuș – cu 1,18 milioane de lei, Foroticul își eficientizează energetic prin reabilitare și modernizare școala din satul Comorâște – cu 1,01 milioane de lei, iar Ticvaniu Mare va realiza lucrări de reabilitare și modernizare a Casei de Cultură „Virgil Birou“ – 1,42 milioane de lei.

JCS-A.M.