Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Este vorba despre un contract de finanţare, se pare că primul din Caraş-Severin, în valoare de 18,2 milioane de lei!

10 noi contracte de finanțare prin Componenta C5 – Valul Renovării din Planul National de Redresare și Reziliență, în valoare de aproape 100 de milioane de lei, au fost semnate, astăzi, de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. „Aceste contracte se alătură celorlalte 7 care au fost semnate la începutul lunii pentru eficientizarea energetică și reabilitarea unor clădiri, respectiv celor 6 contracte de finanțare din PNRR semnate în cursul lunii iunie de Ministerul Dezvoltării, pentru elaborarea unor planuri de amenajare a teritoriului”, a subliniat ministrul Dezvoltării.

Contractele vizează renovarea integrată și creșterea eficienței energetice a unor clădiri publice, iar valoarea totală a acestora este de 99.989.685,49lei.
Pentru Caraş-Severin, câştigător este contractul care vizează lucrări de conformare termică și creșterea eficienței energetice a Liceului Teoretic „General Dragalina” din Oravița, în valoare de 18.231.711,72. Atunci când a fost lansat Valul Renovării, ministrul Dezvoltării a lăudat Oraviţa pentru proiectele depuse, spunând la vremea respectivă primarilor prezenţi la evenimentul de lansare că „m-am uitat puţin pe ceea ce aţi accesat dumneavoastră – sunt 92 de proiecte depuse de 39 de oraşe şi în continuare platforma evident este deschisă şi disponibilă. Primele trei oraşe ca valori, pe care le felicit, sunt Oraviţa (Caraş-Severin), Comăneşti (Bacău) şi Petrila (Hunedoara). Sunt oraşele care au accesat cea mai mare valoare în Valul Renovării“.

Primarul Oraviţei, Dumitru Ursu, ne-a declarat: „Le mulţumesc tuturor celor care au lucrat şi lucrează la proiectele Oraviţei, dar şi celor care ne apreciază, dovadă fiind contractul de finanţare. Este o reuşită, mergem mai departe pentru că fără proiecte nu se poate face nimic durabil“.

JCS-N.C.