Opt străzi şi un pod din cartierul Dealu Mare îşi aşteaptă reabilitarea! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea a dat undă verde documentaţiei tehnice în vederea reabilitării a opt străzi precum şi a unui pod dintr-o zonă mărginaşă a oraşului, cartierul Dealu Mare!

De curând, un nou proiect de hotărâre ce are ca obiect reabilitarea unor străzi din Reşiţa a fost dezbătut de aleşii locali. De această dată, a fost vizată o zonă urbană marginalizată, Dealu Mare. Mai exact, conform proiectului vor fi amenajate drumurilor de acces spre şi dinspre acest cartier şi, nu în ultimul rând, a fost urmărit şi un alt scop: extinderea transportului public.

Finanţarea investiţiei se va asigura prin Programul Operaţional 2014-2020, Axa Prioritară 9-Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban. Valoarea totală a lucrărilor de intervenţie se ridică la 16.759.609,91 lei inclusiv TVA, din care suma alocată pentru construcţii şi montaj este de 13.313.680,17 lei. Durata de realizare a lucrărilor de execuţie este de 12 luni, studiul fiind elaborat de SC Vitamin Architects SRL din Timişoara.

Documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) şi indicatorii tehnico-economici care au făcut obiectul proiectului de hotarâre au cuprins un număr de 8 străzi şi un pod. Mai exact este vorba despre: strada Oituz-600 metri, strada Feroviarului-505 metri, strada Ştefan cel Mare-276 metri, strada Dealu Mare-606 metri, strada Dealu Crucii-81 metri, podul Dealu Mare-12,78 metri, strada Nikolaus Lenau-69 metri, strada Vârfului-269 metri şi strada Badea Cârţan-258 metri.

Din datele prezentate în documentaţia tehnică, pe strada Ştefan cel Mare proiectantul a urmărit şi amenajarea a 20 de locuri de parcare, faţă 5 câte sunt în prezent. De asemenea, reabilitarea cuprinde şi racordarea la reţeaua electrică pentru un iluminat arhitectural şi totodată includerea cablurilor aeriene în subteran pentru sistemul nou propus, dar şi crearea unor zone pietonale dedicată localnicilor. În ceea ce priveşte instalaţiile pluviale, reabilitarea se va realiza în funcţie de caracteristicile tehnice ale fiecărei străzi în parte.

JCS-Nicoleta Moraru