Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Ele sunt punctul culminant al unei poveşti care a izbucnit în ianuarie, când au fost incendiate patru tractoare articulate forestiere (TAF-uri) şi un camion, din curtea unei firme din Oţelu Roşu!

Se vorbea atunci de o răfuială între firme de profil, iar acum Poliţia judeţului ne vorbeşte despre cele opt percheziţii organizate joi, 25 martie, pentru care şi-au dat mâna autorităţi judiciare din Caraş-Severin, Timiş şi Arad, sub coordonarea celor de la Centru. Mandatele de percheziţie domiciliară puse în executare au fost emise de Judecătoria Caransebeş, într-un dosar penal pentru distrugere prin incendiere. Iar în urma acţiunilor au fost găsite și ridicate mai multe bunuri și documente de interes pentru cauză.

„Doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Caraș-Severin. Cele opt percheziții domiciliare au fost efectuate pe raza județului Timiș, la adresele și sediile comerciale a trei persoane cu vârste cuprinse între 34 și 38 de ani, toate din județul Timiș, bănuite de săvârșirea faptei. În urma probatoriului administrat în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că în noaptea de 21 spre 22 ianuarie a.c., persoanele în cauză au incendiat patru utilaje de tip TAF și un camion, aflate în curtea unei societăți comerciale din Oțelu Roșu, trei dintre aceste utilaje de prelucrare a materialului lemnos fiind distruse în proporție de 90%. Prejudiciul cauzat prin săvârșirea faptei este de aproximativ 1.500.000 de lei“, informează Poliţia judeţului.

JCS-A.M.