Opriţi schimbarea directorilor de şcoli! - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Este sfatul pe care îl transmite autorităţilor responsabile de proces Daniel Toma, copreşedintele USR-Plus Caraş-Severin!

„Conform anunțului publicat pe pagina Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, lista posturilor de conducere vacante cuprinde 49 de funcții de directori și 18 de directori adjuncți. Considerăm că întreg sistemul de învățământ ar trebui să pregătească începerea școlii în format fizic în cele mai bune condiții după data de 8 februarie și pare absurd ca o bucată semnificativă de energie a corpului profesoral și managerial să se concentreze acum pe schimbări și înlocuiri. Solicităm public stoparea acestor înlocuiri în teritoriu, și, în paralel, găsirea soluției juridice la nivel de minister care să clarifice condițiile de prelungire a actualelor mandate pentru încă şase luni, justificate de condițiile stării de alertă, și demararea eforturilor pentru organizarea în bune condiții a concursurilor pentru ocuparea funcției de director ce urmează să fie organizate în această vară“, spune Toma.

Mai mult decât atât, se cer explicaţii vizavi de acest fenomen de amploare naţională: „USR PLUS solicită explicații cu privire la cazurile recente de schimbare a directorilor de unități școlare cărora le-a expirat mandatul de manager școlar pe data de 8 ianuarie 2021. Colegul nostru, Ștefan Pălărie, senator USR PLUS, a trimis, alături de alți colegi din Comisia de Învățământ, Tineret și Sport a Senatului, adrese către toate Inspectoratele Școlare Județene din țară în care a solicitat explicații cu privire la schimbările de management, motivația lor, dar și trimiterea proceselor verbale din ședințele de Consiliu de Administraţie ale ISJ-urilor în care au fost luate deciziile de înlocuire prin delegare“.

JCS-A.M.

6 Comentarii

 1. Ba da parca astia de la USR sustineau desfiintarea inspectoratelor scolare, or fi uitat. Acum trimit adrese pe la inspectorat ingrijorati de soarta directorilor psd-isti din scolile judetului, frumoasa evolutie. Si acum vedem de ce nu obtin voturi in judet, pentru ca vorbesc atunci cand era o ocazie deosebita ca sa taca.

 2. Jenant ! Cand Mocioalca cu Benga, Cornici, Ciurel au schimbat toti directorii si au pus doar pesedisti, nu l-am auzit pe tinerelul asta sa moara de grija directorilor schimbati. Acum dintr-o data e foarte preocupat !

 3. Daca toti din USR sunt marginiti ca tine, veti disparea la fel de repede cum ati aparut, si va spune unul care v-a votat. Daca astea sunt reformele cu care v-ati laudat, adica pastrarea privilegiilor mafiei psd-iste, sunteti pierduti inainte de a va apuca.

  • La Timisoara Ruben Latcau are dosar penal si e dublu exmatriculat iar Raoul Trifan a abandonat studiile pe motiv ca n-are nevoie de diploma sa se angajeze. La Brasov Coliban se da inginer dar a fost exmatriculat din primul an.

   Am senzatia ca in schimb astia de la USR pot da cursuri intensive de scoala vietii, si cum sa ajugi in fata dand din coate, la asta sunt de neegalat!

   • Nu ma intereseaza ce studii au daca fac ce trebuie. De astia cu doctorate, cefe groase, si buze subtiri care te fura in timp cet-ti explica ca traiesti mai bine dar esti prost si nu constientizezi, ne-am saturat. Problema USR e ca au mai mare gura decat putinta, pentru ca in anul ce a trecut puteau pregati legi de reforma pe care acum numai sa le puna in aplicare in noul parlament. In schimb, acum abia se gandesc ce sa faca, avand preocupari pentru functii in loc sa organizeze concursuri pe bune acolo unde conduc, in regim de urgenta, pentru a atrage in sistem oameni capabili chiar daca nu sunt membri de partid. Nu poti face reforme cu oamenii socialistilor, pentru ca nu sunt dispusi sa-si riste confortul si sa munceasca spre binele comunitatii, fiind indoctrinati si dependenti de organizarea militaro- mafiota a PSD in carte OMERTA e Biblia lor.

    • Repetentii, exmatriculatii, repetentii, exmatriculatii, repetentii, exmatriculatii, repetentii, ematriculatii, repetentii, exmatriculatii!!!!

Adaugă comentariu