Opriţi schimbarea directorilor de şcoli! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Este sfatul pe care îl transmite autorităţilor responsabile de proces Daniel Toma, copreşedintele USR-Plus Caraş-Severin!

„Conform anunțului publicat pe pagina Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, lista posturilor de conducere vacante cuprinde 49 de funcții de directori și 18 de directori adjuncți. Considerăm că întreg sistemul de învățământ ar trebui să pregătească începerea școlii în format fizic în cele mai bune condiții după data de 8 februarie și pare absurd ca o bucată semnificativă de energie a corpului profesoral și managerial să se concentreze acum pe schimbări și înlocuiri. Solicităm public stoparea acestor înlocuiri în teritoriu, și, în paralel, găsirea soluției juridice la nivel de minister care să clarifice condițiile de prelungire a actualelor mandate pentru încă şase luni, justificate de condițiile stării de alertă, și demararea eforturilor pentru organizarea în bune condiții a concursurilor pentru ocuparea funcției de director ce urmează să fie organizate în această vară“, spune Toma.

Mai mult decât atât, se cer explicaţii vizavi de acest fenomen de amploare naţională: „USR PLUS solicită explicații cu privire la cazurile recente de schimbare a directorilor de unități școlare cărora le-a expirat mandatul de manager școlar pe data de 8 ianuarie 2021. Colegul nostru, Ștefan Pălărie, senator USR PLUS, a trimis, alături de alți colegi din Comisia de Învățământ, Tineret și Sport a Senatului, adrese către toate Inspectoratele Școlare Județene din țară în care a solicitat explicații cu privire la schimbările de management, motivația lor, dar și trimiterea proceselor verbale din ședințele de Consiliu de Administraţie ale ISJ-urilor în care au fost luate deciziile de înlocuire prin delegare“.

JCS-A.M.