Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Nici în 2013 municipalitatea n-a uitat de ONG-urile ale căror acţiuni sunt vizibile şi pe teritoriul reşedinţei judeţului. Astfel, în baza unei înţelegeri încheiate în septembrie 2012, între administraţia reşiţeană şi Federaţia Caritas a Diocezei Timişoara, a fost continuată finanţarea diferitelor servicii sociale considerate de interes local.

Printre acestea se numără îngrijirea socio-medicală la domiciliu, acordată persoanelor vârstnice, intermedieri pentru îngrijirea la domiciliu, precum şi organizarea de cursuri pentru voluntari sau aparţinători ai bolnavilor. În 2013, au beneficiat de aceste servicii un număr de 65 de persoane, lunar. De asemenea, în martie 2013 a fost încheiată o convenţie cu Asociaţia de Binefacere ProVitam din Reşiţa, fiind aprobată acordarea unei subvenţii de 80.000 de lei pentru cele 40 de persoane asistate lunar, reprezentând 166,66 lei lunar, pentru fiecare persoană.

Au fost de asemenea încheiate sau continuate protocoale de colaborare între Serviciul Public de Asistenţă Socială din cadrul municipalităţii şi diferite instituţii sau asociaţii, astfel ca diferite persoane aflate în situaţii de risc, care au fost victimele sau chiar autorii unor fapte din sfera penală, să beneficieze de asistenţa şi protecţia legală necesară.