Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – 40 de elevi din Caransebeș cu rezultate excelente la olimpiadele și concursurile naționale din anul școlar 2022-2023 au fost răsplătiți de municipalitate într-o festivitate la sediul primăriei. Amfitrion, primarul Felix Borcean, care i-a întâmpinat pe elevi și pe părinții și profesorii acestora în Aula „1 Decembrie 1918”!

„N-am ales întâmplător această zi pentru a vă premia, unii dintre voi sunteți deja studenți, dar faptul că ați reușit să fiți prezenți azi în această sală istorică e onoare pentru noi. Vă apreciem, vă lăudăm și vă premiem pentru performanțele din anul școlar precedent. Întotdeauna imi doresc să avem mulți premianți, mulți elevi merituoși, voi nu trebuie decât să obțineți performanțe, de restul, de premiere, ne ocupăm noi. Așa că vă îndemn să aduceți câți mai mulți lauri în Caransebeș!”, a spus în deschiderea evenimentului primarul Felix Borcean.

Pentru premierea performerilor care provin de Colegiul Național „Traian Doda”, Colegiul Național „C.D. Loga”, Liceul Tehnologic „Dacia” și Seminarul Teologic „Ioan Popasu”, Consiliul Local a aprobat suma de 24.200 de lei. Mai precis, câte 1500 lei pentru locurile 1, 2 și 3, 700 de lei pentru mențiuni și 500 de lei pentru participarea la olimpiadele și concursurile naționale, de la geografie la sport, ori de la limba greacă și latină până la matematică. Au fost premiate două locuri 1, două locuri 3, o mențiune și 35 de premii pentru participare.

Printre premianți am regăsit-o pe Anca Stanoev, acum studentă la Universitatea de Vest, fosta șefă de promoție de la „Doda”, cea care a avut 10 pe linie în cei 4 ani de liceu, dar și la Bac.

Un alt laureat a fost atletul Lucian Ștefan, căruia primarul Felix Borcean i-a spus mai în glumă, mai în serios, că nici nu înțeleg de ce participi tu la concursuri școlare, că tu ești de nivel european și mondial”!

Iar o surpriză plăcută a fost și un puști de a VII-a, Paul Băloi, cu un loc 1 la un concurs foarte puternic de geografie, un concurs foarte prestigios, mai tare decât olimpiada națională clasică”, după spusele lui Borcean, el însuși profesor de geografie.

JCS-R.M.