Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Consiliul Judeţean a câştigat procesul cu SC Aeroportul Caransebeş, societatea fiind obligată prin sentinţă definitivă să plătească redevenţa de 976 de mii de lei, la care se adaugă majorările aferente.

Tribunalul Caraş-Severin a admis excepţia prescripţiei dreptului la acţiune pentru redevenţa şi accesoriile aferente trimestrelor II, III şi IV ale anului 2015, invocată de către SC Aeroportul Caransebeş SA, dând câştig de cauză Consiliului Judeţean. Totodată, instanţa a mai decis că „Admite în parte cererea de ordonanţă de plată formulată de către reclamantul creditor Unitatea Administrativ – Teritorială Judeţul Caraş-Severin, în contradictoriu cu pârâta debitoare SC Aeroportul Caransebeş SA. Ordonă debitoarei ca, în termen de 30 de zile de la comunicarea prezentei ordonanţe, să plătească creditorului suma de 976.266,07 lei cu titlul de redevenţă, la care se adaugă majorările aferente debitului principal restant calculate începând cu data de 01.01.2016. Definitivă“.

Pe scurt, SC Aeroportul Caransebeş SA, societatea care are în concesiune aeroportul din Caransebeş, are de achitat administraţiei judeţene o sumă totală de peste 1,2 milioane de lei. Va fi achitată suma respectivă? Da, iar răspunsul ferm este dat chiar de acţionarul şi administratorul societăţii, Gabriel Olariu.

„Acum există o soluţie definitivă a instanţei care trebuie respectată. Aşteptăm motivarea sentinţei şi avem la dispoziţie 30 de zile să plătim. Şi vom plăti pentru că aşa trebuie. Mergem înainte! Vreau doar să fac o precizare. În spaţiul public, s-a spus că SC Aeroportul nu a plătit niciodată. A plătit, nu s-a mai plătit din momentul începerii litigiului cu Consiliul Judeţean, adică din 2015, Cât despre suprafaţa aflată în concesiune, nu este vorba de 220 de hectare ci de aproximativ 196“, ne-a spus Olariu.

Omul de afaceri a mai ţinut să îi liniştească pe toţi cei care cred că la Caransebeş s-ar face parcare de tiruri. „Doamne fereşte, nici nu s-a pus problema unei parcări. Păi eu nu sunt nebun să îmi fac mie concurenţă, că doar există parcarea mea la 40 de km de Caransebeş. Acolo va fi aeroport internaţional autorizat de persoane şi mărfuri. Ce dacă există aeroport la 100 de km de Caraş-Severin? Un aeroport şi la Caransebeş ajută judeţul şi sper ca asta să înţeleagă toţi factorii de decizie“, ne-a mai spus omul de afaceri Gabriel Olariu.

Nina Curiţa