Oferte pentru Sărbătorile de Paşte - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

Cei care nu au la dispoziţie multe zile de concediu şi plănuiesc să se relaxeze în ţară de Paşte, au la dispoziţie pensiunile din zona Predeal
şi Gura Humorului. Astfel, patru nopţi de cazare, într-un hotel de patru stele, costă la Predeal 1.197 de lei/persoană, în timp ce la Gura
Humorului preţul este de 260 de euro/persoană (circa 1.040 lei).

Dacă în anii trecuţi reşiţenii alegeau pentru sărbătorile de Paşte destinaţii exotice, pentru 2011, potrivit tour-operatorilor, cele mai multe solicitări au fost pentru Israel şi Grecia. Astfel, un pelerinaj în Ţara Sfântă, în perioada 20-26 aprilie, cu opriri în Haifa – Cana – Tiberias – Nazaret – Capernaum – Hozeva – Ierusalim – Tel Aviv – Ein Karemi, costă 740 de euro/persoană, plus taxa de aeroport de 145 de euro.

Deşi preţul poate părea la prima vedere cam mare, reprezentanţii agenţiilor de turism spun că un astfel de sejur de şapte zile, cu şase nopţi cazare şi vizitarea celor mai importante obiective turistice din zonă, nu poate fi decât o experienţă de neuitat pentru cei care pun piciorul pentru prima dată în Ţara Sfântă.

O altă ofertă greu de refuzat pentru reşiţenii cu dare de mână este şi cea din Grecia. O excursie de cinci zile, în perioada 22-26 aprilie, cu sărbătorirea primei zile de Paşte pe Insula Egina, şi vizitarea Atenei, costă 495 de euro/persoană.

De Paşte, în Franţa

La fel de atractivă este şi oferta de şase zile, cu şapte nopţi cazare, pe meleagurile francofonilor, în perioada 22-27 aprilie. Astfel, o excursie în capitala Franţei, cu vizite la obiective precum Turnul Eiffel, Place du Trocadero, Domul Invalizilor, Muzeul Louvre, Catedrala Notre Dame, Opera Garnier, Place de la Concorde, Arcul de Triumf, iar opţional Palatul Versailles şi Castelul Fontainebleau costă 495 de euro. În aceste costuri intră cinci nopţi de cazare şi mic dejun la un hotel de trei stele, transportul cu avionul, o călătorie pe Sena şi ghidul turistic.

Roxana Nafiru