Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Luna Cadourilor este luna în care Statul se mai fericeşte cu câteva dări, anul acesta birul urmând să fie pretins cu şase zile înainte de termen.

Şi anul acesta Crăciunul fiscal îşi va lăsa amprenta pe buzunarele noastre, însă nu într-un sens bun, pentru că orice contribuabil va fi obligat să-şi achite dările cu o săptămână mai devreme. Asta pentru că, anul acesta, la 19 decembrie, Fiscul se pregăteşte de sărbători şi închide sacul colectărilor, pe care altfel ar fi trebuit să-l închidă abia în data de 25.

Este vorba despre toate creanţele fiscale care au ca scadenţă şi termen de declarare data de 25 decembrie. Întrucât acest termen este fixat într-o zi de sărbătoare legală, este mutat mai devreme, pentru data de 21 decembrie. Doar că, din nefericire pentru buzunarele noastre, şi data de 21 cade tot într-o zi nelucrătoare.

Potrivit reglementărilor procedurale fiscale, dacă şi data de 21 este nelucrătoare, termenul se mută şi mai devreme, în prima zi lucrătoare anterioară datei de 21, în cazul nostru vineri, 19 decembrie. Până la acea dată trebuie declarate şi achitate toate dările care, în mod normal, ajung la scadenţă în data de 25…

Adaugă comentariu