Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – În perioada 3-5 ianuarie a avut loc la Sala Polivalentă din Reșița a doua ediție a Cupei Banatului Montan Acerbis.

La finalul turneului, trofeul a fost câștigat de Banatul Ocna de Fier, Progresul Ezeriș s-a clasat pe locul II, iar pe locul III au fost jucătorii echipei Parasinus Forte. Opt echipe s-au înscris la această ediție, față de 20 câte au participat în urmă cu un an. Titlul de cel mai bun jucător al turneului a fost câștigat de Răzvan Costachi (Ocna de Fier), Alexandru Avramovici (Ocna de Fier) a fost golgheterul competiției cu 11 reușite, iar Cristian Birăescu (Progresul Ezeriș) a fost ales cel mai bun portar.

Rezultatele competiției din semifinale au fost: Ocna de Fier – Fortuna II 7-2, Progresul Ezeriș – Parasinus Forte 2-1. În finala mică, Parasinus Forte a câștigat cu scorul de 7-6 în fața Fortunei II, după loviturile de la 6 metri. Finala mare a fost câștigată fără prea mari emoții de Ocna de Fier, scor 6-3 în fața Progresului Ezeriș.

„Aș dori să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei ediții, dar și echipelor care au participat. Deși la început s-au înscris zece echipe, doar opt s-au aliniat la start.  Din acest punct de vedere nu a fost un turneu foarte reușit. La ediția precedentă s-au întrecut 20 de echipe. Este și de înțeles acest număr mic de echipe participante, având în vedere că acesta a fost al patrulea turneu de sală al iernii. Mă bucur că turneul s-a desfășurat în condiții normale, nu am avut incidente, iar echipa mai bună a câștigat competiția”, a declarat Cristian Șodâncă, unul dintre organizatorii turneului.

Răzvan Costachi, cel care a câștigat titlul de jucătorul competiției, a spus la final: „A fost un turneu reușit și mă bucur că m-am întâlnit cu foști colegi cu care am jucat fotbal. De asemenea, mă bucur că am văzut la treabă tineri foarte talentați. Consider că și vara ar trebui să se organizeze astfel de turnee. Finala a fost dificilă, pentru că n-am avut nicio schimbare, iar adversarii au fost foarte buni. Toți de la Progresul sunt jucători activi, dar la final cred că am meritat victoria”.

Antrenorul Progresului Ezeriș, Adrian Enășescu, a declarat după ce echipa sa a pierdut finala: „Ca o continuitate a celorlalte turnee organizate în această perioadă, pot să spun că a fost o competiție frumoasă. Am obținut un loc II meritat, după un turneu bun făcut de jucătorii noștri. Ne-am distrat, la fel ca la toate celelalte turnee de iarnă. Fotbalul în sală este un sport un pic diferit față de cel de pe terenul mare”.

JCS-Ștefan Moraru