Ochelari pentru Iliuţă! O nouă acţiune de suflet marca Acasă în Banat! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Recent, la acţiunea „Dar din Dar“ desfăşurată în judeţ, voluntarii l-au întâlnit pe Iliuţă, un băieţel din Ohaba Mâtnic, comuna Copăcele, un copil cu probleme de vedere şi care nu avea ochelari. Voluntarii s-au gândit că lucrurile nu pot rămâne aşa şi s-au mobilizat rapid pentru a găsi o soluţie pentru Iliuţă!

Alături de Anitta Pelin, o voluntară din Asociaţia Acasă în Banat, Iliuţă a urcat pentru prima dată în viaţă lui într-un tren, iar la Timişoara tot pentru prima dată a fost la un control oftamologic amănunţit. Medicul specialist, de fapt o doamnă doctor foarte inimoasă, i-a oferit băiatului ochelarii de vedere de care acesta avea mare nevoie. Mai mult decât atât, datorită donaţiilor făcute, voluntarii i-au cumpărat lui Iliuţă haine noi-nouţe, primul lui ceas, o minge, dar şi căştile pe care şi le dorea de atâta timp.

După plimbarea la Timişoara, unde Iliuţă a fost mirat de „trenurile care merg prin oraş“ (tramvaiele) şi „autocarele fără fir“ (troleibuzele), voluntarii l-au dus acasă pe Iliuţă cu promisiunea că se vor revedea în curând.

Iată că, după mori de apă şi case restaurate, Asociaţia Acasă în Banat doveşte încă o dată faptul că oamenii cu suflet mare pot schimba lumea!

JCS-Nicoleta Moraru