Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – FC Progresul Ezeriș va încheia anul 2022 pe locul 8 în Seria a VII-a a Ligii 3, cu 9 puncte obținute în 15 partide! Din retur mai sunt de disputat încă trei etape, iar apoi va începe play-out-ul, acolo unde cărășenii au ca obiectiv salvarea de la retrogradare!

În perioada de pauză competițională la club vor fi și unele modificări la nivelul lotului, după cum a precizat Cristian Șodâncă. Primul meci oficial din 2023 pe care-l va disputa Progresul Ezeriș va fi pe 11 martie, în deplasare, cu CS Gilortul Târgu Cărbunești. Până atunci, echipa cărășeană va disputa mai multe partide amicale, prima pe 28 ianuarie, cu CSM Reșița.

„A fost un tur și o jumătate de retur cu bune și cu rele, ca în fiecare an. Cred că se putea obține mai mult, dar tragem linie acum la final de an și vedem unde am greșit. De asemenea, vom încerca să mai schimbăm ceva la echipă, să ne reorganizăm puțin și sperăm în cele trei etape din retur și în play-out să obținem mai multe puncte încât să ne permită să rămânem și anul viitor în Liga 3. Lotul va fi în mare parte același, dar cu siguranță că vor fi ceva plecări și tot așa de bine vor fi și ceva sosiri. Legat de situația financiară, acum în perioada Sărbătorilor așteptăm să primim ceva bani, ceva salarii restante de pe octombrie și noiembrie. Avem vacanță până pe 23 ianuarie, când o să reluăm pregătirea. Condițiile meteo nu cred că o să ne permită să ne antrenăm pe stadionul Gloria, dar o să începem o mișcare pe un teren sintetic sau la o sală de sport. Primul amical pe care-l vom disputa va fi pe 28 ianuarie cu CSM Reșița”, a declarat Cristian Șodâncă, directorul sportiv al Progresului Ezeriș.

Formația cărășeană a început sezonul cu Dorian Arbănaș pe bancă, iar în prezent de pregătirea echipei se ocupă Mircea Manu.

JCS-Ștefan Moraru