Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Administratorii judiciari ai UCM Reşiţa, EURO INSOL și VF Insolvență, scot la licitaţie mai multe obiective ale uzinei, dar care nu fac parte dintre cele ce vor fi preluate de Hidroelectrica. Licitaţiile sunt publice, cu strigare şi au loc la finele lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie!

Cel mai important obiectiv este Casa de Cultură a Sindicatelor (foto), compus din teren în suprafață de 9.360 mp, împreună cu bunurile mobile. Licitaţia porneşte de la suma de 6.049.262 euro + TVA. Licitațiile vor avea loc în data de 24.10.2022, 31.10.2022, 07.11.2022, 14.11.2022, 21.11.2022, ora 11, la sediul Euro Insol SPRL din București, str. Costache Negri nr. 1-5, et. 3, sector 5.

Un alt obiectiv este Atelierul de Tâmplărie din Reşiţa, compus din teren în suprafață de 1.220 mp și clădire înscrise în Cartea Funciară, imobil pentru care licitaţia porneşte de la 25.000 euro + TVA. Licitația va avea loc în data de 27.10.2022, ora 10, la sediul Euro Insol SPRL din București, str. Costache Negri nr. 1-5, et. 3, sector 5 sau la sediul debitoarei din Municipiul Reșița, Str. Golului nr. 1, clădirea Resurse Umane, sala de curs.

De asemenea, administratorul judiciar vrea să rotunjească veniturile uzinei şi prin vânzarea a două apartamente, unul aflat pe str. Golului, celălalt pe str. Libertăţii, cele două având preţuri de pornire la licitaţie cuprinse între 28.500 de euro şi 63.500 de euro. Persoanele interesate pot obține informații suplimentare la nr. de telefon: 0748.044.492 sau e-mail: razvan.dobrin@euroinsol.eu.

Trebuie precizat faptul că licitaţiile au loc conform Planului de reorganizare, iar imobilele sunt scoase la vânzare în scopul rotunjirii veniturilor UCMR, dar şi achitării unor creanţe către creditorii uzinei. Cele patru obiective nu fac parte din activele prevăzute în cele care vor fi transferate către Hidroelectrica în momentul în care ar putea prelua uzina reşiţeană.

Vă reamintim că, potrivit Ministerului Energiei, „Hidroelectrica a derulat un amplu proces de analiză care a avut ca principal scop identificarea activelor din cadrul UCMR care concură la desfăşurarea activităţii de modernizarea şi mentenanţă a hidroagregatelor şi care urmează a fi ofertate pentru a fi transferate către Hidroelectrica. Ca urmare a aprobării ofertei, societatea va derula procesul de negociere dintre Hidroelectrica şi UCMR, se va perfecta tranzacţia, va fi un transfer de business care va include atât activele UCMR, cât şi personalul care le operează“.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică din România, cu o putere instalată totală de 6.444 MW în 208 centrale. UCM Reșița, societate în insolvență de aproape 11 ani, este un partener important al Hidroelectrica, multe din hidroagregatele companiei fiind reparate şi modernizate la Reşiţa. Pe viitor, când se va face achiziția, secțiile de la UCMR vor fi alipite la Hidroserv, astfel că Hidroelectrica își va consolida partea de mentenanță, care va fi făcută astfel în regim propriu. La ora actuală, UCM Reşița are peste 500 de angajaţi.

JCS-Nina Curiţa