Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Fostul mare suliţaş reşiţean Gheorghe Megelea, în vizită în tabăra mărşăluitorilor.

Cu câteva zile înainte de încheierea stagiului de pregătire din Băile Herculane, mărşăluitorii reşiţeni, de la C.S. Universitatea-C.S.M.R. au avut parte de o vizită surpriză. Este vorba despre Gheorghe Megelea, sportivul care cucerea, în anul 1976, la Montreal, prima medalie olimpică pentru atletismul masculin românesc, bronz la aruncarea suliţei.

„Dacă pentru mine şi Rudi Ksunderlick a fost o mare şi plăcută surpriză, deoarece nu l-am mai văzut de câţiva ani buni, vă daţi seama ce a însemnat pentru sportivi, ne-a declarat prof. Iosif Măzăran. Gae Megelea a făcut istorie pentru sportul românesc, pentru atletismul românesc, în special. Ne-a bucurat foarte mult vizita lui. În plus, a stat de vorbă cu sportivii, le-a vorbit despre cariera sa, cum a ajuns la marea performanţă“.

„Am venit acasă pentru o anumită perioadă, având unele probleme personale, de familie. Aflând că mărşăluitorii sunt în Băile Herculane, m-am gândit să le fac o vizită, ne-a mărturisit Gheorghe Megelea. Am trăit momente frumoase, fiindcă mi-am adus aminte de anii în care am practicat şi eu atletismul. Sunt legat de aceste locuri. Mai ales că mulţi ani am fost departe de casă, de ţară, în Statele Unite ale Americii şi Canada. Au fost clipe deosebite şi m-am simţit foarte bine“.

Revenind la cantonamentul atleţilor de pe Valea Cernei, acesta se va încheia marţi, 10 februarie, iar antrenamentele vor continua la Reşiţa. Antrenorii au avut la dispoziţie următorul lot de sportivi: Marius Cocioran, Doru Ursu, Narcis Mihăilă, Robert Laţcu, Alexandru Motoianu, Nicolas Gherghinescu, Remus Rădoi, Alexandra Aichimioaei, Denisa Zota şi Lăcrimioara Cărăuceru.