Caraş-Severin, Romania

SICHEVIŢA – Asta ne-a declarat primarul Ilie Jurca atunci când l-am întrebat despre baza sportivă din comună, care se confruntă cu întârzieri semnificative și la care o firmă lucrează de trei ani!

„Nu vin la lucru, au făcut lucrări neconforme. O să le fac plângere penală!“, a menționat Jurca. Totodată, primarul este îngrijorat că este foarte greu să găsească pe altcineva care să ducă lucrările la bun sfârşit.

Lăsând veștile rele deoparte, edilul din Sicheviţa ne-a spus că în comună se întâmplă şi lucruri bune, cum ar fi asfaltarea străzilor comunale. Cu 2 milioane de lei, bani proveniţi din bugetul local, se vor asfalta 3,5 km de străzi: „Se preconizează că lucrările vor fi finalizate până în luna septembrie.“

Un alt proiect ambițios, ce urmează să fie realizat cu ajutorul Ministerului Dezvoltării, vizează achiziționarea de mobilier școlar și implementarea proiectului „Masă caldă“. „Acest proiect este estimat să fie finalizat în termen de 60 până la 90 de zile și are un buget de 7 milioane de lei.“, a explicat edilul .

De asemenea, comuna Sichevița se pregătește pentru o tranziție verde, planificând instalarea a două stații de alimentare pentru mașinile electrice. „Termenul de finalizare pentru acest proiect este până în luna decembrie, iar costul total se ridică la 300 de mii de euro.“, a mai declarat primarul Jurca.

JCS-Denis Dutca