Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Femeia a fost internată sâmbătă în izolatorul de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Reșița, cu probleme respiratorii. Primul test pentru coronavirus, efectuat duminică, i-a ieșit negativ, cel de-al doilea, al cărui rezultat a venit azi, a fost pozitiv!

Pe scurt, femeia a venit în urmă cu mai multe zile din Madrid. A stat acasă zece zile în izolare, dar sâmbătă i s-a făcut rău și a fost dusă la UPU Reșița, familia ei povestind medicilor că femeia venea din Spania.

„Personalul medical de pe ambulanța care a luat-o pe pacientă de la domiciliu a fost echipat corespunzător. Medicii din spital s-au echipat corespunzător, femeia a fost dusă în izolatorul de la ATI, iar medicii care i-au acordat îngrijiri medicale au intrat echipați. Toată lumea a fost protejată. Femeia a fost intubată. Primul test pentru COVID-19 a ieșit negativ, al doilea pozitiv. Prin urmare, marți seara a fost trimisă la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, însoțită de doi medici. Repet, femeia a fost intubată în tot acest timp, echipată și ea, iar personalul medical  care a însoțit-o la Timișoara a fost echipat corespunzător“, ne-a spus managerul Spitalului Județean Reșița, Alina Stancovici.

Per total, după încă o zi de criză, în judeţul Caraş-Severin avem 89 de persoane aflate în carantină, 1335 de persoane în autoizolare la domiciliu şi 226 de fericiţi care au ieşit de sub acest protocol.

În comunicatul remis redacţiei, DSP CS precizează că a pus la dispoziția celor aflați în situații de carantină sau autoizolare, ori cei care trebuie luați în evidență, trei numere de telefon, disponibile între orele 8.00 și 22.00: pentru autoizolaţi – 0771.790.501 şi 0742.250.153; număr de permanenţă- 0255.217.769. De asemenea, se atrage atenţia asupra faptului că în această perioadă, dată fiind starea de urgență de la nivel național și a Ordonanței militare 2, sancțiunile pentru cei care nu respectă autoizolarea sau carantina se înăspresc. Astfel, cuantumul amenzii contravenționale, care se poate aplica în cazuri de părăsire a autoizolării, poate începe de la 20.000 de lei.

Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin mai face apel şi la primăriile din judeţ care au persoane autoizolate, să răspundă solicitărilor care vin din partea acestora, pentru a le ajuta să depăşească perioada de izolare.

JCS- Nina Curița