O nouă zi de criză pandemică, o nouă raportare... - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Dincolo de faptul că în această dimineaţă ministrul Sănătăţii a demisionat în plină criză , în judeţ iar a crescut numărul persoanelor izolate!

Asta fiindcă în continuare revin acasă tot mai mulţi cărăşeni din ţări grav afectate de pandemie, Astfel, potrivit informaţiilor actualizate astăzi de Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin, în autoizolare la domiciliu se află acum 1741 de persoane, ieşite din acest protocol sunt 439, carantine sunt 125 de persoane, iar 25 de persoane au ieşit din carantina instituţionalizată.

La nivel naţional, conform datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică, în 26 martie 2020, pe teritoriul României  au fost confirmate 1.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 28 la București, şase la Craiova, cinci la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași). Până la ora 13.00 au fost declarate 18 persoane care au decedat, după ce au fost diagnosticate cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, Cluj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău și Timișoara.

De la ultima informare au fost înregistrate alte 123 de noi cazuri de îmbolnăvire. Între persoanele diagnosticate cu COVID-19 se numără şi un jandarm la Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, care a contactat virusul în cadru familial. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 7 ani și 87 de ani.

La ATI, la momentul comunicării evoluţiei la nivel naţional a situaţiei COVID-19 sunt internați 29 de pacienți, din care 23 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.151 de persoane. Alte 110.042 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. De asemenea, potrivit ultimei raportări, la nivel național au fost prelucrate 15.998 de teste, din care 823 în unități medicale private.

Referitor la situaţia cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 59 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 44 în Italia, patru  în Spania, doi în Namibia, doi în Indonezia, trei în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg. Cât priveşte decesele, până la această dată, numărul acestora este de 11, respectiv opt în Italia, doi în Franţa şi unul în Marea Britanie.

Vestea bună este că în cursul acestei dimineţi au ajuns în România 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud, cu o aeronavă NATO. Cele 100.000 de combinezoane de protecţie, achiziţionate de România prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, vor fi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătăţii şi echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

JCS-A.G.