Caraş-Severin, Romania

BOCȘA – Distribuitorul regional de gaz, împreună cu un lider de pe piața locală de carne de pui, urmează să construiască șase centrale fotovoltaice în orașe din Banat și Transilvania, pe lista cărora figurează și Bocșa. Ele vor totaliza 4,5 hectare, au o valoare totală de peste 2,9 milioane de euro și vor produce anual energie electrică de 4.600 MWh!

În total, parteneriatul E.On Energie România și Transavia va instala, la sol, 6.608 panouri fotovoltaice în localitățile Bocșa, din județul nostru, în Unirea și Pâclișa din Alba, în Cristian din Sibiu, în Gligorești din Cluj și în Cristuru Secuiesc din Harghita, care vor reduce emisiile de CO2 cu o mie de tone pe an.

Cantitatea de energie electrică produsă de centrale este destinată autoconsumului în procesul de producție, surplusul urmând să fie livrat în rețea. „Începând din anul 2019 și până în prezent, E.ON a instalat 151 de centrale fotovoltaice în România, în valoare de 28,5 milioane de euro. Prin intermediul acestor proiecte, producția totală de energie fotovoltaică ajunge la 36,1 GWh, iar emisiile de CO2 vor fi reduse cu 8,3 milioane tone pe an. Această inițiativă a liderului local al pieței de carne de pui face parte din strategia de sustenabilitate, de la bob la furculiță, prin care Transavia s-a angajat să protejeze resursele pentru generațiile viitoare, acționând responsabil în privința oamenilor, a animalelor, a comunităților și a mediului“, ne asigură cei de la E.On.

JCS-T.K.