O familie din Ersig, ajutată de voluntarii "Acasă în Banat" - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

ERSIG – Şirul faptelor bune nu se opreşte pentru echipa de la „Acasă în Banat“. Recent, voluntarii asociaţiei au vizitat o familie din Ersig, greu încercată de problemele vieţii!
Condiţiile în care trăieşte familia Neda din Ersig i-au determinat pe voluntari să-i ajutem mai ales că membrii familiei sunt destul de gospodari, au găini, câțiva porci și capre, cultivă grădina și, cel mai important, copiii sunt trimiși zilnic la școală.

„Rafael (7 ani) și Florentina (6 ani) sunt doi copii sprinteni, curioși și jucăuși, dar pentru ei viața nu le-a rezervat prea multe șanse. Mama i-a lăsat în grija bunicilor și a plecat definitiv de acasă. Tatăl, un tânăr de 33 ani cu handicap psihic, își duce veacul la o stână, pentru a mai câștiga ceva pe lângă ajutorul primit de la stat. Bunicul și-a pierdut un picior în urmă cu câțiva ani și acum nu se mai poate deplasa. Acum, bunica Ana le duce pe toate: pe lângă gospodărie, băiat, bătrânul în scaunul cu rotile, nu și-a putut lăsa în voia sorții nepoții și îi crește ca o mamă. Ea le pregătește hainele de școală, ea le face de mâncare și are grijă de ei. Dar picioarele au început să o lase acum câțiva ani, abia mai merge în cârje și ar avea nevoie de o operație pe care nu și-o permite“, aşa au descris voluntarii povestea familiei Neda.

Aşa că, sâmbătă, 27 februarie, echipa de la „Acasă în Banat“ strigă adunarea. Voluntarii şi-au propus să repare fântâna, acoperişul, să refacă tavanele şi instalaţia electrică, gardurile şi poarta, să construiască o alee betonată, un şopru nou şi o toaletă. Pentru acestea, s-au făcut şi donaţii: 24 de plăci OSB, 20 de saci de ciment, plasă de gard, plasa rabitz şi accesorii pentru rețeaua electrică nouă. De asemenea, Asociaţia „Acasă în Banat“ căută un doctor dispus să îi consulte pe bătrâni și să îi ajute cu tratamentul, dar şi cu un scaun cu rotile mai bun pentru bunic.

JCS-Nicoleta Moraru