Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – „Anul acesta sărbătorim centenarul introducerii administrației românești în Banat. Vom sărbători, sub auspiciile împlinirii a 100 de ani de administrație românească, de 1 Decembrie – Ziua Națională a României, două momente ce au marcat definitoriu crearea statului național român modern. Vă așteptăm cu mic cu mare în Parcul Tricolorului, la dublul eveniment organizat de Primăria Municipiului Reșița!“, sună invitaţia din partea municipalităţii.

Un eveniment cu o amplă organizare şi cu o desfăşurare serioasă de forţe a fost pus la cale, pe malurile Bârzavei, cu prilejul Zilei Naţionale. Astfel, de 1 Decembrie, între orele 11.00 și 13.00, circulația va fi restricționată pe sensul de mers Intim – Victoria (intersecție Bulevardul Republicii cu Aleea Țarcului). Traficul rutier va fi deviat din intersecția de la Intim spre Bulevardul Muncii. De asemenea, autobuzele TUR vor circula pe sensul de sosire MOL pe Bulevardul Muncii, cu oprire în stațiile: Hotel Boreal, Capitol, Muncii 2, Kaufland și MOL.

Ceremonia dedicată sărbătoririi Zilei Naţionale a României se va desfăşura în Piaţa Tricolorului (Victoria), iar programul cuprinde:

– 11.45 – Realizarea dispozitivului de către Detaşamentul de Onoare;

– 11.50 – Introducerea în formaţie a drapelului de luptă al Batalionului 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina”;

– 11.57-12.00 –  Întâmpinarea persoanelor oficiale;

– 12.00-12.03 – Prezentarea onorului şi salutul drapelului de luptă al Batalionului 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina”;

– Salvă de artilerie – în onoarea militarilor Armatei Române la 100 de ani de la instaurarea administrației românești la Reșița – tun de epocă al Asociației de Tradiții Militare „Eugeniu de Savoya“ Timișoara;

– 12.03-12.07 – Intonarea Imnului Naţional al României;

– 12.07-12.15 – Oficierea serviciului religios;

– 12.15-12.30 – Rostirea alocuţiunilor referitoare la sărbătorirea Zilei Naţionale a României;

– 12.30-12.35 – Realizarea dispozitivului de defilare;

– 12.35 – Defilarea detaşamentului de militari şi a tehnicii specifice instituţiilor din SNAPOPSN și a detașamentului Asociației de Tradiții Militare „Eugeniu de Savoya” Timișoara, cu prezentarea onorului.

A.M.

3 Comments

  1. Nu este nimic altfel , totul e praf pulbere fina.Pacat , nu mai exista respect .Trecutul,Prezentul si Viitorul(nu fosta cooperativa) ,sigur nu ne vor ierta.

Adaugă comentariu