Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O nouă ediţie a manifestării s-a derulat la Reşiţa, pentru a aduce un semn de preţuire unui număr de 28 de cupluri.

Municipalitatea de pe Bârzava a organizat luni, 2 decembrie, o nouă ediţie a nunţilor de aur, pentru le arăta preţuire celor mai longevive cupluri de reşiţeni. Cei care au pus bazele unui număr de 28 de familii, unite prin căsătorii încheiate în urmă cu jumătate de secol, au fost invitaţi să urce pe scările Casei de Cununii din Centrul Civic al Reşiţei, prilej cu care Mihai Stepanescu, primarul municipiului, le-a înmânat diplome, flori şi câte o atenţie financiară (300 de lei).

Majoritatea cuplurilor beneficiare s-au arătat încântate de gestul municipalităţii, au mulţumit primarului că şi-a amintit şi de cei mai în vârstă dintre reşiţeni şi au declarat că l-au votat, nu o dată, pe Mihai Stepanescu. Mai mult chiar, Olariu Romulus, venit la festivităţi alături de soţia sa Ana, a ţinut să transmită mulţumiri speciale autorităţilor locale, apreciind că „Reşiţa n-a avut niciodată un primar ca dvs”.

Omul şi-a încheiat scurtul discurs cu o urare, dorindu-i primarului Stepanescu să ajungă şi el să-şi aniverseze nunta de aur. Sărbătoriţii au ciocnit un pahar de şampanie împreună cu şeful urbei, au depănat amintiri şi au dat sfaturi despre cum să fii împreună cu cineva, „la bine şi la greu”.

Antoniu Mocanu