Caraş-Severin, Romania

CĂRBUNARI – Spune Gheorghe Prasnescu, primarul comunei Cărbunari, care în urmă cu ceva vreme reacţiona dur la adresa conducerii Consiliului Judeţean, supărat de starea proastă a DJ 571. Apele s-au liniştit însă acum, iar primarul le mulţumeşte tuturor acelora care s-au implicat în rezolvarea problemei.

„Direcţia de Drumuri a Consiliului Judeţean ne-a asfaltat 2 kilometri din DJ 571 B, cu două straturi, iar acum se lucrează la acostamente, deci, sunt pe final. Şi ne-au mai turnat un covor asfaltic de un 1,5 km, tot în intravilan, dar pe drum judeţean, la intrarea în satul Ştinăpari înspre Cărbunari. Tot ei urmează să ne mai facă un kilometru între Cărbunari şi Ştinăpari, până la Postul de Poliţie. Deci, de această dată, nu pot decât să mulţumesc Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi celor de la Drumuri, pentru că au făcut treabă bună şi nu lucruri de mântuială. Când fac lucruri bune, le mulţumesc, căci mie nu-mi place să fiu lingău! Eu nu sunt subordonat nici Prefecturii şi nici Consiliului Judeţean! Eu sunt la cel de-al V-lea mandat şi nici o reuşită de-a mea nu se datorează lor!“, ne-a spus Gheorghe Prasnescu.

Tot la capitolul infrastructură rutieră intră şi proiectul derulat prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală, pentru care şi-au depus ofertele cinci firme şi care are toate şansele să demareze în această toamnă. „Licitaţia a avut loc zilele acestea. Cred că în cel mult trei sau patru zile vom cunoaşte şi numele constructorului, al celui care se va ocupa de asfaltarea a 1,2 km de străzi în comună. Odată finalizată şi această lucrare, pe care sigur o vom recepţiona anul acesta, putem vorbi despre străzi asfaltate în procent de 100%“, a concluzionat Gheorghe Prasnescu.