Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În această situaţie se află cel puţin 2.293 de familii reşiţene, care au cerut ajutor din partea autorităţilor.

Primul val al depunerii cererilor pentru acordarea ajutorului de încălzire a generat nu mai puţin de 2.293 de solicitări. Este vorba despre perioada cuprinsă între 28 octombrie şi 20 noiembrie, interval în care cei de la Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul municipalităţii de pe Bârzava a vizitat 102 dintre aceste familii pentru efectuarea de anchete sociale.

Totuşi, Primăria Reşiţa, prin Direcţia de Asistenţă Socială, dă un ultimatum celor care vor să-şi asigure încălzirea cu sprijinul municipalităţii. Astfel, cei interesaţi îşi mai pot depune, până în data de 20 decembrie, cererile şi declaraţiile pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei cu gaze naturale, combustibili solizi, petrolieri sau energie electrică, pentru perioada 1 decembrie 2013-31 martie 2014

Pentru încălzirea în sistem centralizat, solicitările se depun la casieriile CET 2010 (aleea Liliacului, din Microraionul I al cartierului Lunca Bârzavei, şi strada Fântânilor nr. 5) sau la administratorii asociaţiilor de proprietari şi locatari.

În celelalte situaţii, familiile şi persoanele singure din Reşiţa, al căror venit mediu lunar pe membru de familie nu depăşeşte 615 lei, îşi pot depune actele la cei de la Asistenţă Socială (strada Libertăţii nr. 18-22).