Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Spune primarul Felix Borcean, după ce dinspre unitatea sanitară au apărut niște „săgeți” conform cărora administrația locală a prins doar lista de rezervă pentru două proiecte depuse pentru modernizarea spitalului caransebeșean!

Edilul a precizat că s-au câștigat alte finanțări importante pentru spital, adăugând că e simplu să arunci cu noroi atunci când stai la un birou. Și chiar dacă dotarea ambulatoriului e doar pe lista de rezervă, administrația locală face alte eforturi financiare, deloc de neglijat, în cadrul proiectului de 8 milioane de euro de modernizare a întregului spital.

„Am fost la spitalul Bora, uite la Bora… acolo unde ducem prin proiectul european acel aparat de sute de mii de euro a trebuit să reabilităm în totalitate o anexă, o clădire secundară, unde se pune un aparat radiologic de investigații pulmonare. La spitalul Bora să vedeți uși de plumb, pereți de plumb, pereți cu nu știu ce inserții, care costă, nu știe nimeni din afară câți bani ne-a costat amenajarea respectivă. La fel și la spital, toate amenajările pentru camerele unde au venit aceste aparate au costat bani de la buget, cine știe de asta? Nimeni. Ba mai mult, te și critică câte un manager, dar nu putem să dăm tot bugetul local la spital. Poftiți, numai bani la spital!”, a spus primarul Borcean.

Aparatul pentru Spitalul Bora la care se referea edilul este un Roentgen digital cu două posturi (scopie și grafie) – Luminos dRF Max, care va fi instalat și pus în funcțiune, cel mai probabil, în luna mai.

JCS-R.M.