Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Asta spune noul manager interimar al Spitalului Municipal de Urgență, Gheorghe Borcean, numit marți de Ministerul Sănătății la conducerea unității sanitare!

Contestat de unii caransebeșeni, dar și de primarul Felix Borcean, chirurgul Gheorghe Borcean susține că în perioada de interimat va încerca să reclădească comuniunea din interiorul Spitalului Municipal de Urgență. Iar una din primele măsuri este reluarea raportului de gardă, cu păstrarea distanței sociale și a numărului legal de persoane de maximum 20. „Să știm toți ce cazuri s-au prezentat, câți pacienți cu Covid s-au mai internat, câți sunt la Bora, câți sunt la Terapie Intensivă, câți sunt cazați la etajul 2, câți la 3, câți sunt suspecți, câți sunt confirmați, care este starea lor, ca toată lumea să se păzească și să respecte circuitele și protocoalele de protecție împotriva acestei epidemii. Acest lucru nu se face doar de un director, un director medical, un contabil și încă unu, doi medici. Vom face cât putem ca spitalul din Caransebeș să rămână deschis, dar să nu devină un focar ca alte spitale din țară. Deschis atât pentru pacienții Covid, dar și pentru pacienții cu altă patologie, pe care-i îndemnăm să ni se adreseze. Pentru că cel care a construit spitalul s-a gândit să-l facă cu mai multe corpuri de clădire care se pot izola. E un lucru rar să ai un spital cu trei scări, cu două categorii de lifturi, în care să poți izola pe verticală patologia Covid și cea non Covid“, a explicat Borcean.

În plan administrativ, una din priorități este punerea în funcțiune a ambulatoriului. „Vom face toate demersurile posibile și imposibile ca cetățenii din Caransebeș să aibă din nou ceea ce de 7-8 luni nu mai au, adică policlinică. Nu o mai au nici pe a noastră, mult hulita noastră policlinică, dar nu s-a învrednicit nimeni să o înființeze nici pe cealaltă, a spitalului, care, da, este aprobată prin ordin de ministru, dar trebuie înființată. Sunt niște lucrări juridico-administrative care vor trebui finalizate în cel mai scurt timp pentru a putea intra sub orice formă, chiar cu dosarele-n poală și cu laptopurile-n mână, să putem da consultații ambulatorii de specialitate pacienților în numele spitalului, cu personalul spitalului“, a declarat noul interimar, care a adăugat că nu și-a dorit această funcție, dar a acceptat-o cu onoare.

Cât despre polemicile cu primarul Felix Borcean și fostul manager Adrian Cican, Gheorghe Borcean a fost destul de clar. „În nici un caz nu am de gând să port un război al declarațiilor, așa cum lumea s-a obișnuit ca Spitalul Municipal din Caransebeș să fie capul de știre în fiecare seară. Nu o să schimb replici tăioase nici cu antecesorul meu, nici cu primarul urbei, care, evident, nu sunt foarte entuziasmați că am fost numit tocmai eu manager interimar la acest spital, dar pot să-i înțeleg, poate și eu aș fi fost la fel. Să nu vă așteptați de la mine la replici tăioase, acide, la atacuri despre vârsta, compatibilitatea mea, sunt organele abilitate care pot verifica dacă sunt compatibil, dacă vârsta îmi permite, aștept cu dragă inimă ca cineva să facă plângere către ANI“, a mai spus chirurgul Gheorghe Borcean.

JCS-L.A.