Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA –  … însă rock-ul de poveste merge înainte prin generaţiile diferite care se întâlnesc deopotrivă pe scenă şi în public. În scurte cuvinte, aşa putem descrie concertul pe care trupa Celelalte Cuvinte l-a susţinut vineri seara în cadrul turneului de promovare a noului album intitulat „Lumea asta”!

Cei peste 40 de ani de muzică parcă au fost ieri şi nu-ţi dai seama când au trecut. Doar oglinda îţi amintşte asta fiindcă, în rest, în simţire parcă eşti la fel de tânăr ca atunci. Asta ne-a spus sunetistul Ovidiu Roşu la final de concert cu referire la trupa orădeană din a cărei componenţă face parte un reşiţean, Ovidiu Roşu, alţi doi membri născuţi la Reşiţa, Marius Pop şi Leontin Iovan, iar solistul Călin Pop e legat sufleteşte de acest oraş după perioada petrecută mai demult aici. Marcel Breazu întregeşte formula de cinci aşi care pare că măsoară timpul cu clepsidra fără nisip.

„Am avut emoţii, dar ne-am simţit foarte bine pentru că publicul a fost extraordinar. Mi-am amintit de vremurile frumoase de la Rock Cafe şi mă bucur că spiritul de rock a rămas în Reşiţa. Să vină la concert generaţii diferite de fani înseamnă foarte mult pentru că, atunci când îi vezi pe cei vechi venind cu copiii, simţi că ai făcut ceva bun. Să vedem chiar şi trei generaţii ne-a lăsat mască pentru că sunt foarte puţine trupe care reuşesc asta.”, afirmă sunetistul component al trupei de la înfiinţarea acesteia.

Trupă care, cel puţin până în toamnă, va promova noul album lansat în premieră la Hard Rock Cafe din Bucureşti. Sunt însă şi piese noi în pregătire, pentru că inspiraţie există. Lucru la care Marius Pop contribuie din plin datorită suflului nou pe care-l aduce prin ideile sale şi modul său de lucru. „Asta e bine, pentru că e important să ţii pasul cu noua generaţie care are propriile idei. Dacă rămânem la ale noastre, rămânem în urmă. Acum e simplu să lucrăm, chiar dacă distanţa se intrepune între noi. Fiecare are boxele sale de studio şi propriul sistem. Inclusiv mixajele acestui album au fost uşor de realizat. Eu primeam materialul de la Marcel, apoi mă ocupam de partea mea!”, a încheiat Ovidiu Roşu.

Solistul Călin Pop priveşte cu nostalgie spre cele peste patru decenii de activitate ale trupei pe care consideră că o modernizează suflul fresh şi energia suplimentară adusă de Marius Pop. „Atmosfera creată de public a contribuit din plin la reuşita concertului. Le transmitem tuturor salutări şi să nu uite vorba mea de drag că «un sfârşit e un început». Poate ne vom revedea la festivalul Custom după participarea noastră acolo de-acum patru ani!”, a încheiat solistul.

JCS-Ionel Ivaşcu