Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Deși Sorin Grindeanu spunea recent că Felix Borcean, ca lider „de facto” al PSD Caransebeș, are mână liberă în a-și creiona echipa, în momentul de față „interimarul” Luca Mălăiescu e cel care trage sforile și face legea în ce privește organele de conducere ale organizației!

Cei doi lideri nu s-au prea întâlnit până acum pentru a discuta ce traiectorie urmează organizația PSD Caransebeș, una vie și nicidecum formată doar din pensionari, dacă e să ne luăm după cele spuse de Felix Borcean. „Eu am avut o discuție cu Sorin Grindeanu, am avut și cu senatorul Mocioalcă și o să am și cu Silviu Hurduzeu și cu actualul președinte interimar de la PSD Caransebeș, Luca Mălăiescu, și o să mă țin de promisiunea de a face această organizație așa cum trebuie să arate o organizație municipală de partid, alături de colegii cu care am avut rezultate foarte bune. Pe președintele interimar l-am și invitat la ședințele de până acum, nu ne-am supărat că nu a venit, dar ar cam fi cazul să ne onoreze cu prezența din când în când, ca să discutăm, că până la urmă facem parte din aceeași familie politică”, a precizat Felix Borcean, adăugând că a fost foarte bine primit la PSD.

Asta nu înseamnă însă un cec în alb acordat de primar PSD-ului, acesta așteptând sprijinul concret pentru proiectele pe care le are municipalitatea. Altfel, „dacă nu se materializează sprijinul pentru proiecte, eu am o libertate, eu nu am candidat din partea PSD, nu am făcut pasul către PSD pentru mine, eu am trecut la PSD pentru a maximiza șansele Caransebeșului de a obține niște proiecte, mai multe decât dacă aș fi fost independent. Deși, și nu mă feresc să spun, un partid care vrea să-și atragă primari, lideri, ar trebui să vină el să zică <<ia să te ajutăm cu proiectul acesta>>, nu să zică <<dacă nu treci la noi, nu primești nimic>>. Nu e corect, dar am spus <<bine, dacă așa se joacă în politică fac și pasul acesta>>!”.

Și totuși sunt șicane chiar din interior, unele chiar vizibile, pe care le-a recunoscut Adrian Dumbravă, unul din apropiații primarului municipiului Caransebeș. Curtat și el intens de PSD și considerat membru chiar dacă nu a semnat încă adeziunea la social-democrați, managerul spitalului a simțit recent „sprijinul” partidului, când doi aleși PSD au absentat și nu i–a fost votată organigrama în consiliul local. „De nevotarea organigramei nu e străin PSD, Felix Borcean acum o simte pe pielea lui. Sunt interese mărunte și în PSD, dar Felix își va forma o echipă puternică, însă e posibil oricând și ca Felix, cu mine și cu alții, să se îndrepte către un alt partid, sunt partide care-l curtează”, a fost avertismentul lui Dumbravă pentru PSD Caransebeș.

Până să-și formeze Felix Borcean acea echipă puternică de care vorbește managerul spitalului, deocamdată e „interimarul” Luca Mălăiescu cel care face jocurile. Asta pentru că PSD Caransebeș ar avea deja un for politic executiv, format fără consultarea lui Borcean, în care edilul și Dumbravă au doar un rol decorativ, de simpli membri, dar în schimb, spre exemplu, chirurgul indian Bhupinder Singh ar fi prim-vicepreședintele organizației. Dacă mai ținem cont și de faptul că Mălăiescu evită întâlnirile cu Borcean la care este invitat, dar în schimb apare la sediul partidului însoțit de viceprimarul Bebe Pasere, de la Pro România, unul din oamenii senatorului Mocioalcă, se poate spune că în PSD Caransebeș este orice, dar nu liniște. Va reuși Sorin Grindeanu să aștearnă această liniște peste organizație? Rămâne de văzut…

JCS-Nina Curița