Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Avizul Direcției Sanitar-Veterinare Caraș-Severin a venit zilele trecute, iar adăpostul își va începe activitatea în foarte scurt timp!

Activitatea noului adăpost “Casa Câinilor” va fi coordonată de Cristi Brecica, singurul salvator autorizat cu unitate canină din zona noastră, care a acceptat provocarea municipalității caransebeșene, de a se ocupa de îngrijirea și salvarea câinilor fără stăpân. De altfel, Brecica a fost cel care s-a implicat în finalizarea demersurilor pentru obținerea avizului de la DSV. „În luna mai, când am început să mă implic, deja activitatea de amenajare a adăpostului era în plină desfășurare. Am reușit să autorizez atât spațiul care va putea adăposti până la 30 de animale care vor fi îngrijite aici, cât și autoutilitara cu 6 cuști pentru câini. Am primit și avizul DSV, de săptămâna viitoare vom începe să identificăm câinii fără stăpân și să le oferim un un loc aici, în adăpost.”, a precizat Brecica.

Viziunea acestuia este una potrivită zilelor noastre, de îngrijire și salvare a câinilor fără stăpân, și nu de extincție a acestora, în noua locație amenajată în Valea Cenchii, care oferă condiții decente patrupedelor pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați. „Ne axăm pe etologie canină, îngrijire și salvare a câinilor, nu pe vechea formula de <<hingherit>> sau <<ecarisare>>. Primarul Felix Borcean și Primăria Caransebeș au dat dovadă de seriozitate și implicare în susținerea viziunii mele pentru acest centru destinat câinilor fără stăpân din Caransebeș!”, a mai adăugat Cristi Brecica.

Reamintim că locația din Valea Cenchii include o clădire destinată țarcurilor și un cabinet veterinar complet utilat pentru intervenții și tratamente medicale și sală pentru intervenții veterinare cu toate dotările dotată cu lampă și masă de intervenție, frigider și spații de depozitare pentru medicamente și instrumentar. Investiția este realizată doar din bugetul local, iar municipalitatea va susține financiar și tratamentul, hrănirea, supravegherea și îngrijirea câinilor fără stăpân care vor fi ajunge în noul adăpost.

JCS-R.M.