Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un nou transport cu zimbri ar putea sosi din nou la Armeniş în această primăvară, urmând ca cele 14 exemplare aflate deja în rezervaţie să fie lăsate în libertate.

Toate aceste detalii vor fi însă stabilite după discuţiile ce vor avea loc zilele acestea între membrii Rewilding Europe, WWF România şi Primăria Armeniş. Tot acum se va stabili şi un plan de acţiune pentru anul în curs, având în vedere că animalelor nu trebuie să le lipsească nimic.

„Aşteptăm oaspeţi din Bucureşti şi Olanda, care vor sta la noi câteva zile, timp în care vor vizita turma de zimbri, ce ar putea fi lăsată în libertate în luna mai. Tot atunci ar putea ajunge şi un nou transport de animale. Nu ştim numărul lor exact, dar nu mai mult de 20 de exemplare. Ţinând cont că cele două organizaţii – WWF România şi Rewilding Europe – suportă cam toate cheltuielile de întreţinere ale zimbrilor, vom pune la punct şi planul de acţiune pentru anul 2015. În rest, alte probleme nu sunt. Aşteptăm un număr cât mai mare de vizitatori“, a declarat primarul comunei Armeniş, Petru Vela.

Zona sălbatică în care vor fi eliberaţi cei 14 zimbri se întinde pe o suprafaţă de 59.000 de hectare şi face parte din situl Natura 2000 Munţii Ţarcu. Reamintim că primele animale au fost aduse la Armeniş în mai 2014, graţie unui proiect iniţiat de organizaţiile Rewilding Europe şi WWF România, prin care se doreşte crearea unei populaţii de cel puţin 500 de zimbri, care să trăiască în sălbăticie în Carpaţii Meridionali, până în anul 2025.

Adaugă comentariu