Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Povestea are rădăcini în Europa de Vest, unde au fost ridicate nu mai puţin de 5,5 tone de cannabis…

Vestul Europei a clocotit anul trecut de acţiuni vizând o reţea de trafic de droguri de risc şi spălare de bani, autorităţile franceze declarând destructurarea reţelei. Ecourile s-au resimţit, în 4 decembrie, şi în Caraş.Severin, pentru că judeţul nostru a fost vizat – alături de Arad, Alba, Mehedinţi, Argeş şi Suceava – de 12 percheziţii domiciliare vizând un grup infracţional organizat format din 17 persoane, specializate în infracţiuni de droguri de risc, importul şi exportul acestora şi spălare de bani.

„În fapt, s-a reținut că, în perioada aprilie – iunie 2018, o grupare internațională de trafic de droguri, formată și din cetățeni români, care ar fi acționat pe ruta Spania-Franța-Europa de Vest, a fost destructurată de autoritățile franceze în anul 2018. În urma acțiunilor din Franța, 10 persoane au fost arestate și au fost capturate peste 5,5 tone de cannabis“, informează DIICOT.

Revenind pe meleaguri mioritice, „în urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 24 telefoane mobile, mai multe înscrisuri privind diferite transporturi de mărfuri, diferite documente de proprietate ale unui imobil și ale unor autocamioane, precum și 28 de înscrisuri și recipise. În cauză, au fost puse în executare șapte mandate de aducere și trei mandate europene de arestare. La activități au participat și patru ofițeri de poliție francezi și ofițerul de legătură francez la București. Delegația franceză a luat parte punctual la activitățile ce se au fost efectuate pe raza județelor Caraș-Severin și Mehedinți“, se mai arată în comunicatul DIICOT.

A.M.