Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Decizia luată în martie a fost menținută de conducerea județeană a PNL Caraș-Severin, anunțul fiind făcut într-o conferință de presă de Ludovic Orban și Marcel Vela!

Nicio schimbare față de decizia luată în luna martie a acestui an de Biroul Politic Județean, conducerea PNL Caraș-Severin exprimându-și încă o dată, în urmă cu două zile, susținerea pentru președintele Ludovic Orban ca și candidat la congresul din septembrie. Anunțul a fost făcut chiar de Marcel Vela, care se află în echipa lui Orban. „Și eu ca președinte sunt în echipa domnului Orban, și filiala și-a manifestat aceeași intenție, ca la competiția din septembrie să fim alături de Ludovic Orban, care a dovedit ca premier în cel mai dramatic an al României de după ce de-al doilea război mondial că a avut curajul și priceperea să guverneze România și să salveze vieți. Făcând parte din echipa condusă de premierul Orban, mi se pare normal să rămân alături de dumnealui și să luptăm împreună pentru o lume mai bună și o Românie dezvoltată”, a motivat senatorul Vela sprijinul pentru Orban.

Și secretarul general al PNL Caraș-Severin, Ovidiu Rădoi, a  avut o poziție aproape similară cu cea a lui Vela, spunând că nu e convins că premierul Câțu ar fi cea mai bună variantă pentru liberali: „Pot să vă spun că am decis, împreună cu ceilalți colegi din conducerea județeană cu care m-am consultat, să fim alături de domnul Orban la congresul din septembrie. Îl cunosc pe președintele Orban de aproape 30 de ani, am fost împreună la multe bătălii electorale și sunt convins că e persoana de care are nevoie în momentul de față PNL. Am o părere bună și despre premierul Câțu, dar încă nu m-a convins și nu sunt convins că e cea mai bună variantă pentru PNL”.

Ludovic Orban a mulțumit liberalilor cărășeni pentru susținere, adăugând în același timp că echipa sa este Partidul Național Liberal. „Îi mulțumesc lui Marcel că a făcut acest anunț. În urmă cu patru ani, la congresul de atunci, Marcel, filiala, au avut o altă opțiune. Cu toate astea, noi, care suntem vechi prieteni, am făcut o echipă foarte bună la Guvern într-o perioadă care ne-a pus la grea încercare. Le mulțumesc și colegilor din Caraș-Severin că au încredere în mine. Socoteala cea corectă a filialelor va fi cea a moțiunilor, fiecare candidat vom merge în teritoriu între 10 august și 25 septembrie, ne vom prezenta moțiunea și fiecare filială județeană dă un vot pentru susținerea uneia sau alteia dintre moțiuni. Eu nu pretind că vin cu un suflu nou, dar chiar am adus un suflu nou în cei patru ani în care am condus PNL. Să vorbești de suflu nou cu Alina Gorghiu, Raluca Turcan, Boc, Flutur, mă rog, se poate vorbi… Pentru mine, echipa mea este Partidul Național Liberal”, a conchis Orban, cu trimitere clară la cei care îl sprijină pe contracandidatul său, Florin Câțu.

Cum până acum la conducerea PNL Caraș-Severin nu și-a anunțat intenția de a candida decât senatorul Vela, și este puțin probabil să apară vreun oponent, liberalii cărășeni ar trebui să-și păstreze opțiunea pro Orban și după prezentarea celor două moțiuni ale candidaților în filialele județene. Dacă va fi așa sau nu, vom vedea după alegerile din filiala PNL Caraș-Severin, programate să se încheie în 17 iulie.

JCS-Nina Curița