Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Cel puţin asta susţin liderii PNL şi PSD din judeţ, Marcel Vela şi Silviu Hurduzeu, vizavi de subiectul recalculării pensiilor!

Potrivit senatorului Marcel Vela, la nivel naţional, pensiile a 3,8 milioane de români vor crește în raport cu vechimea în muncă și nivelul de contribuții. Liderul liberal consideră recalcularea pensiilor o măsură necesară, prin care se vor elimina inechitățile din sistemul de pensii. Recalcularea va aduce majorarea unor pensii din prezent care nu erau în concordanță cu alte categorii de pensii. „Dacă unele pensii au fost recalculate greșit, persoanele trebuie să sesizeze Casele de Pensii teritoriale și să ceară revizuirea deciziilor de recalculare. Guvernul trebuie să vină cu o soluție prin care Arhivele Naționale să elibereze rapid și fără costuri documentele prin care pensionarii pot face dovada perioadei de cotizare. Erorile pe care le acuză unii pensionari sunt normale în condițiile în care recalcularea a vizat milioane de dosare”, a spus Marcel Vela.

Deputatul Silviu Hurduzeu consideră că noua lege este echitabilă şi predictibilă: pensiile vor creşte în fiecare an cu inflaţia şi 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut. „Noi, PSD, am reuşit să ne atingem ţinta fixată când am asumat guvernarea: creşterea cu 40% a pensiilor. Acest lucru este perfect vizibil inclusiv în ceea ce priveşte anvelopa bugetară necesară. Nimeni nu susţine că varianta nouă legislativă este perfectă, la fel cum este evident că nu toate calculele făcute sunt corecte. Un lucru este cert: PSD apără cauza pensionarilor din România şi avem toată disponibilitatea ca, dacă sunt greşeli, să le reparăm. Ceea ce, în mod evident, ceilalţi nu au vrut şi nici nu au reuşit să facă. Iar în România este sigură creşterea a 3,8 milioane de pensii, dintre care 70.000 sunt în Caraş-Severin“, a precizat şeful social-democraților cărășeni, Silviu Hurduzeu.

JCS-N.C.