Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cei nouă consilieri județeni absenți la ședințele din 15 mai, 25 mai și 16 iunie s-au scos cu hârtii. Adică cu concedii medicale sau de odihnă, adeverințe medicale ori documente cum că s-au aflat în deplasări!

Cum-necum, fiecare și-a acoperit absența la cel puțin una dintre ședințele care nu s-au putut desfășura chiar din cauza absenței lor. Astfel au scăpat și de „exmatricularea” din Consiliul Județean (CJ), situația fiecăruia în parte fiind luată la puricat în ședința de săptămâna trecută.

Mihai Bona a înmânat personal secretarului Darian Ciobanu documente medicale eliberate de spitalul din Caransebeș prin care s-a scos. Pe 16 iunie a fost în concediu medical. Ioan Crina a adus un document din care rezultă că, în perioada 12-20 iunie, s-a aflat în concediu de odihnă, fiindu-i astfel motivată absența din 16 iunie. Supărarea sa însă e legată de data de 15 mai, când a fost prezent, dar a anunțat că nu participă la ședință. „Sunt vinovat că am procedat așa? Dunca nu e vinovat că scoate din ședință toți consilierii ca pe niște oi?”, a întrebat Crina. „După regulament, aveți obligația să vă prezentați la ședință, nu că, dacă aveți vreo supărare, vă ridicați și plecați. De ce n-ați rămas la ședință ca să votați negativ? E o situație pe care v-o asumați, așa cum mi-am asumat-o și eu când am cerut consilierilor să plece!”, a răspuns Dunca.

Elena Borchescu a prezentat certificat de concediu medical pentru 16 iunie și s-a scos și ea. Ionela Kovacs s-a acoperit cu patru cereri de concediu. Una dintre ele datată 19 iunie, prin care cerea o zi de concediu retroactiv pentru data de 16. Cum-necum, s-a scos pentru data de 15 mai. David Izvernar a adus o adeverință medicală dublată cu o cerere de concediu medical de la angajator și s-a motivat și el pentru 16 iunie. Șandru Ciprian a adus două documente. Primul e semnat de el în calitate de solicitant și aprobat tot de el ca angajator. Îl dublează cu o adresă către o societate comercială pe care o informează că pe 16 iunie, se află în concediu de odihnă. Suficient ca să iasă basma curată. Lucian Ionescu l-a sunat pe 16 iunie pe Darian Ciobanu, anunțându-l că era blocat în trafic. În final a ajuns la o ședință care însă… s-a terminat înainte ca el să ajungă. Circumstanță atenuantă pe care Darian Ciobanu se întreabă cum s-o interpreteze. Nicoleta Toader a prezentat documente din care rezultă pe 15 mai era într-o deplasare, iar pe 16 iunie a avut patru festivități la care a participat. S-a motivat și ea pentru data de 15 mai. Oana Glăvan are acoperire pe ambele luni, fiind în concediu medical. Este singura cu continuitate în privința concediului medical, la care Darian Ciobanu nu vede nicio problemă.

„Ați reușit să argumentați lipsa pentru ca, din punct de vedere legal, să figurați că ați absentat motivat. Ați reușit să fiți motivați deși, din punct de vedere moral, nu știu dacă poporul v-ar motiva. Ați avut toate justificările posibile și le-ați adus pe toate într-o zi. Mare performanță. Haideți de-aici înainte să veniți la ședință și să votați în folosul poporului!”, a spus la final Dunca. „Sunteți cumva preot?”, întreabă o voce din sală, fără reținere că aude poporul care poate vedea ședințele CJ live, pe Facebook.

JCS-Ionel Ivașcu