Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Şeful administrativului reşiţean vorbeşte despre o premieră politică pentru urbe, în sensul că şi judeţul are acum aceeaşi culoare, lucru care se va vedea în rezultate imediate!

Nelu Popa a promis să fie alături de Romeo Dunca, miercuri, la depunerea jurământului, subliniind că va fi alături de preşedintele CJ pe toată perioada acestor patru ani. Primarul Reşiţei a făcut şi o constatare legată de schimbările politice din judeţ: „Este pentru prima dată, cred, în perioada post-revoluţionară, când Primăria Municipiului Reşiţa şi Consiliul Judeţean au aceeaşi apartenenţă politică. Şi cred că acest lucru va trebui să se vadă în rezultate imediate, din punct de vedere administrativ, într-o colaborare care să aducă rezultate pozitive pentru reşiţeni şi pentru Banatul de Munte în general“.

Şi chiar dacă a vorbit despre o deschidere şi o bună înţelegere între municipiu şi judeţ, Nelu Popa a renunţat la obiectivele pe care le voia cândva pentru Reşiţa, pe considerentul că şi Romeo Dunca le va gestiona bine: „La primul mandat, am solicitat Consiliului Judeţean de la acea vreme cinci obiective: Căminul de persoane vârstnice, Muzeul Banatului Montan, Sala Polivalentă, Spitalul Judeţean şi Unitatea militară. La vremea respectivă nu s-a întâmplat nimic, am comunicat acest lucru colegului şi prietenului meu Romeo Dunca, însă din discuţiile cu el şi din ceea ce am comunicat eu că aş fi făcut în fiecare din aceste cinci instituţii, am promisiunea că vom face acest lucru fără ca să fie necesar transferul acestor entităţi către Primăria Reşiţa. Şi veţi vedea într-un viitor foarte apropiat că, de exemplu, gardul de împrejmuire a Muzeului Banatului Montan va fi demolat în cea mai mare viteză. Avem un studiu de fezabilitate pe care-l facem pentru Piaţa Tricolorului, care va intra tot pe finanţare şi atunci toată acea zonă îşi va schimba aspectul. La Unitatea militară trebuie rapid reglementate probleme juridice de proprietate a terenului, într-un litigiu cu Armata Română. Şi acolo, la fel, sunt obiective care se pot pune în practică, vorbim aici de atragerea de fonduri europene poate pentru un cămin pentru persoane vârstnice, poate pentru copii, tineri care au dizabilităţi, găsim soluţii. Romeo Dunca este foarte deschis în legătură cu aceste obiective şi sunt convins că nu va fi necesar să le iau spre Reşiţa şi le va putea gestiona Consiliul Judeţean“.

JCS-Antoniu Mocanu