Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Circul cu iz electoral din consiliul local, piperat de declaraţii vizavi de impozite impresionante, a fost dezumflat de cifrele reale din încasări.

Omul de afaceri Nelu Popa s-a plâns că plăteşte anual o sută de miliarde de lei (vechi) cu titlu de impozit. Totuşi, în 2015, autoritatea locală a încasat undeva la 65% din această sumă, dar de la toţi agenţii economici din municipiu…

În cadrul primei şedinţe ordinare a Consiliului Local Reşiţa, omul de afaceri Nelu Popa, candidat la Primărie, a precizat că, în calitate de reprezentant al mediului economic, se simte obligat să facă o intervenţie vizavi de stabilirea impozitelor în municipiu: „Domnule primar, nu ne luaţi pe noi aici ca la şcoală, noi să fim elevi şi dvs să fiţi profesor! Deci, eu am în mână impozitele pe care le plătesc eu la Reşiţa, şi nu sunt de neglijat. Plătesc peste o sută de miliarde pe an, la Pangram, aveţi dovada aici. Deci eu sunt un contribuabil în oraşul ăsta şi nu ne puteţi trata ca pe nişte copii!“.

Şi chiar dacă pe moment nici viceprimarul Ioan Crina, nici ce de la Impozite şi Taxe n-au ştiut cât de exacte sunt afirmaţiile vizavi de birul plătit de omul de afaceri, replica a venit abia a doua zi. „Impozitele pe clădiri, colectate de la toate persoanele juridice în anul 2015, se situează în jurul valorii de 65% din suma de 100 de miliarde de lei vechi amintită de domnul Ioan Popa. Iar societatea la care făcea referire domnul Ioan Popa a achitat impozit la bugetul local având o valoare de peste 100 de ori mai mică faţă de suma declarată în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local“, ne informează Ioan Crina, viceprimarul cu atribuţii de primar al Reşiţei.