Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Edilul a făcut câteva precizări vizavi de investiţia pe care a declarat-o o prăbuşire, un eşec incredibil, spunând că este gata să repornească proiectul.

Zilele Diasporei au adus, la Reşiţa, şi o masă rotundă pe tema deschiderii de noi afaceri, iar discuţiile conduse de primarul Ioan Popa i-au pus faţă în faţă pe câţiva „repatriaţi“ din diferite colţuri ale ţării şi pe câţiva reşiţeni întorşi în vacanţă. Cu acest prilej, unii dintre reşiţenii care au luat calea Vestului au explicat că treaba cu afacerile nu le-a ieşit, că până la urmă unii sunt făcuţi să fie antreprenori, dar alţii n-au acest spirit, putând însă foarte bine să fie executanţi. Până la urmă, nu toţi putem învârti afaceri pe Bârzava, iar cineva trebuie să mai şi muncească.

Primarul Ioan Popa a ţinut însă să încurajeze antreprenoriatul, vorbind despre propriile-i reuşite şi tentative eşuate, dar şi despre afaceri în general: „Statisticile nu iartă, sunt fără milă! Din zece afaceri pornite, doar două-trei supraviețuiesc după trei ani, şi una-două după 10 ani. Deci tentativele, încercările sunt multiple. Eu vreau să vă spun că eu am un business care a mers. M-a ajutat Dumnezeu și a mers! Mă refer la Monte Banato, dar am mai avut și afaceri pe care le-am pornit și le-am prăbușit, deci am avut niște eșecuri incredibile, financiar, de m-am zdruncinat tot, parcă m-am cutremurat. Am un bloc cu care stau aici de şase-şapte ani în construcție și mi-am luat una în mufă de nu m-am văzut. De ce? Pentru că am fost atât de naiv încât să vreau să fac un bloc de locuințe în Reșița pentru că eu cred în orașul ăsta. Și am pierdut milioane de euro sau mai bine zis i-am blocat, nu i-am pierdut pentru că o să restartez proiectul“.

Iniţiativa despre care vorbeşte primarul Reşiţei, vizibilă lângă Lidl, a făcut obiectul mai multor sesizări din partea cetăţenilor, care se temeau, printre altele, de riscul pe care l-ar putea prezenta macaraua din zonă. Se pare însă că lucrurile ar putea să-şi revină, dacă piaţa imobiliară ar urma cursul despre care vorbea, nu demult, şeful administrativului reşiţean.

2 Comments

  1. sa construiesti un bloc de lociunte intr-un oras mort economic arata ca nu prea poti aprecia in ce merita si in ce nu merita sa investesti. Fa domnule o parcare supraetajata cu plata pentru toti din zona aceea. Poate iti scoti investitia.

  2. Sunt foarte dezamagit.Acum o luna,cand am fost in concediu in Ro,vazand caldirea respectiva(langa noul Lidl)am crezut ca va fi mall-ul mult promis,si nu vom mai trebui sa mergem la Timisoara pentru cumparaturi(ma refer la magazine gen Intersport,Nike,Adidas,Hervis,media galaxy s.a.).Stiu ca multa lume afirma ca nu avem bani de mall,dar sa mergi la o plimbare printre magazine sau sa mananci ceva nu este exorbitant de scump,nici chiar in mall,in plus vor aparea automat si cateva zeci de locuri de munca.In schimb,duminica,de plictiseala,majoritatea oamenilor merg la Dedeman,nu sa cumpere ci doar sa se uite,stiu pentru ca am lucrat acolo 3 ani.

Adaugă comentariu