Nelu Popa dezvăluie trucul pentru impozite de nimic - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Chiar dacă pentru unii muritori de rând impozitele sunt tot mai împovărătoare, în cazul unor clădiri impresionante, valorând milioane de euro, impozitul echivalează cu cel pentru un apartament! 

Care sunt aceste clădiri? Este vorba despre vechile şi marile obiective din Reşiţa pentru care municipalitatea a impus supraimpozitarea cu 500%. Chiar şi aşa, „fabuloasa“ supraimpozitare nu înseamnă, în realitate, mai nimic.

Nelu Popa, primarul Reşiţei, explică: „Este un element foarte important aici. Cât plătesc? Vă spun eu care e partea gravă şi unde vor trebui făcute modificări legislative. La ora asta sunt foarte mulţi agenţi economici – nu doar în Reşiţa, ci în toată ţara – care fac un truc. Şi trucul este următorul: există obligaţia de a-ţi reevalua clădirile din 3 în 3 ani. Dacă nu faci reevaluarea clădirilor din 3 în 3 ani, plăteşti din start 300-500%. Sunt clădiri care în mod real ar trebui să aibă o valoare de un milion de euro şi ele, prin amortizare, au ajuns la 30.000 de euro. Şi omul preferă să plătească de trei ori sau de cinci ori impozitul, pentru că oricum îl plăteşte dintr-o valoare de start mai mică. Legislaţia ar trebui să îl schimbe şi să îl forţeze la o valoare mai mare. Astea sunt lucruri pe care noi, administraţia municipiului, le-am subliniat de nenumărate ori şi sper să le ia cineva în calcul la Ministerul Finanţelor“.

Întrebat dacă exproprierea ar fi o soluţie, edilul a precizat că procedura se poate aplica la aproape orice clădire, însă „destinaţia ulterioară trebuie să fie tot de interes public“.

JCS-Antoniu Mocanu

9 Comentarii

 1. Legea nu se va schimba niciodata pentru ca in mare parte aceste cladiri sunt in proprietatea celor ce fac legile, privatizate asa cum a stiut PSD. Nu vor fi reglementari in acest domeniu cum nu va fi curand nici o noua lege a chiriilor care sa reglementeze domeniul tot din acelasi motiv. Cei care au multe proprietati imobiliare fac legile(vezi doar cazurile Johanis sau Ponta care sunt la vedere) dar cei mai destepti dintre ei investesc prin interpusi, fonduri de investitii, sau offshor-uri. Tot din acelasi motiv nu este incurajata nici declararea chiriilor si fiscalizarea acestui sector. Bine macar ca pentru saraci si cutiile lor de chibrituri numite blocuri, impozitele cresc an de an, ca sa putem contribui solidari la binele societatii. Si te mai intrebi de ce ne uram si injuram intre noi?

  • Legea asta proasta e cu mult inainte facuta, de era lui ponta sau mai ales a lui Iohannis.
   Si sunt multe alte legi. De ex legea parcarilor e din 91. 🙂 Adica un loc la 10 ap construite. La blocul meu suntem 38 de ap si a facut dezvoltatorul 4 locuri de parcare. Chiar de treaba omul. Nu se mai inghesuie inca alte 2 ap la 4 locuri.

   • Daca astia de acum ar fi asa de albi cum sustii tu, ce ii opreste sa corecteze legislatia?

 2. FANFAN LA TULIPE Reply

  Dupa binecunoscutul slogan S-A REZOLVAT, NU SE POATE !
  Asa si cu Hotelul Semenic si cu altele, promisiuni, se va face, o sa incercam, altii sunt intotdeauna de vina ! Cunoastem , constatam cu tristete si nu mai asteptam nimic !

  • Imbuibatule cu pesedism, legile astea tot de astia ai tai cu ciuma rosie, sunt facute.
   Mafia imobiliara pesedista nu iarta pe nimeni. Nici macar pe victor ciorbea, care le-a cantat in struna 4 ani. Cauta pe net sa vezi ce i se intampla lui ciorea acum, daca nu ai habar despre ce vorbesc.

   • Are dreptate, liberalii sunt la putere si pot cere guvernului lor sa schimbe modul de impozitare al acestor cladiri. De la PSD nu aveai ce astepta, dar daca liberalii sunt bine intentionati pot face o cerere catre guvern, de ex. in numele oraselor din Alianta Vestului. Toate aceste orase au astfel de cladiri si este necesara reglementarea in domeniu. S-ar incasa impozite corecte pe m2 si i-ar obliga sa faca mai repede ceva cu constructiile, nu sa le tina zeci de ani pana se degradeaza total. Popa, fa cererea sa vedem cine te asculta !

 3. iulicăfărăfrică Reply

  eu sunt curios cât plătesc jamaicanii cu palate în centru impozite, sau dacă plătesc! unele sunt la fel de mari ca hotelul r…ge!

 4. Sunt trecute pe persoana cu handicap și sunt scutite de impozit. De platit oricum nu plătesc până vine iar PSD și da amnistie fiscală. Dar tu da fuga si plătește până în martie să prinzi reducerea

  • Gresesti, Orlando(discotecarul ala cu tac sau pac) dadea amnistie fiscala numai pentru sume mici, ca sa nu mai fie blocaje la finante si tribunale. Ca mai scapa si cate un protejat de-al PSD, asta era.

Adaugă comentariu