Caraş-Severin, Romania

ANINA – Nelu Badea, antrenor al echipei de seniori CSO Anina, dar și al echipei de juniori ACS Viitorul Anina, are în plan să revitalizeze fotbalul din Anina, împreună cu autoritățile locale!

Recent, acesta a organizat „Turneul Prieteniei”, care nu a mai avut loc de doi ani din cauza pandemiei.

„La finalul săptămânii trecute am organizat Turneul Prieteniei, la Anina, cu sprijinul Consiliului Local. Au participat la această competiție Mundo Reșița, Nera Bozovici și două echipe de la clubul nostru. Am vrut să dăm posibilitatea tuturor copiilor de la Viitorul Anina să joace, deoarece avem foarte mulți tineri pasionați de fotbal. La final, Viitorul Anina a câștigat turneul, fără prea mari emoții zic eu, dar au fost meciuri disputate, cu multe faze spectaculoase. Sper că toți copiii s-au bucurat de această competiție. Pe locul 2 a fost Mundo Reșița, pe 3 a fost Nera Bozovici, iar pe 4 s-a clasat Viitorul Anina II”, a declarat Nelu Badea, antrenorul echipei de juniori Viitorul Anina.

Nelu Badea este și principalul echipei de seniori a orașului, CSO Anina, care se află pe locurile fruntașe din Liga a IV-a. „Din punctul meu de vedere, nu cred că este o surpriză faptul că suntem pe locul 2. Muncim foarte mult la Anina și punem accent pe dezvoltarea tuturor fotbaliștilor. Doar prin seriozitate se pot obține și rezultate, ceea ce s-a întâmplat. Atunci când am preluat echipa, acum opt luni de zile, am discutat cu primarul Gheorghe Românu și viceprimarul Danu Daniel și am ajuns la concluzia că trebuie să revitalizăm fotbalul din Anina. Până să preiau echipa, jucătorii se întâlneau doar la meciuri și s-a văzut și în clasament acest lucru. Am luat echipa de pe ultimele locuri. Acum avem sprijinul primăriei, s-a format și o emulație în oraș în sensul că foarte mulți sponsori au venit să ne ajute. Avem 18 sponsori, care lunar ne ajută cu 200 de lei fiecare. Jucătorii sunt remunerați pentru prestațiile din teren și se vede acest lucru. Faptul că suntem pe locul 2 nu este întâmplător. Clasarea pe primul loc nu a fost obiectivul fixat la început. Am vrut în primul rând să jucăm un fotbal bun și automat vom urca în clasament. Anina este formată din jucători tineri. Avem doar patru fotbaliști peste 30 de ani, șase jucători au sub 22 de ani și restul sunt juniori de la clubul meu, de la Viitorul Anina. De asemenea, încercăm să-i ajutăm pe fotbaliștii de 14-15 ani să facă pasul la Liga a IV-a. În ianuarie se reiau competițiile și apoi ne vom restabili obiectivele. Pe primele locuri clar vom fi, dar s-ar putea să avem probleme la postul de portar, deoarece fiul meu, Badea Ciprian, este ofertat de CSM Lugoj. Formația din Lugoj trage la promovare în județul Timiș. Cred că este o strategie bună aceea de-a introduce jucători foarte tineri în meciurile de seniori din Liga a IV-a. Facem noi acest lucru și cei de la Mundo Reșița. Aproximativ doi ani de zile, aceste echipe foarte tinere vor avea de suferit ca și scor, dar cu siguranță că după un timp vor domina fotbalul din Caraș-Severin. S-a văzut la ultimele meciuri faptul că jucătorii lui Lucian Dobre de la Mundo pun probleme tuturor echipelor. Și la noi, la Anina sunt tineri foarte talentați. Doi juniori de la Viitorul Anina, Purea Marcel și Schinteie Alexandru, s-au transferat în această vară la Ripensia Timișoara. Și Fomitescu trebuia să se transfere la Ripensia, dar din cauza unor probleme personale a continuat la Anina”, a mai mai spus Nelu Badea.

JCS-Ștefan Moraru