Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Și nu e vorba de vreo glumă! Pentru 5 milioane de lei, a fost pusă poprire pe indemnizația șefului social-democraților din Consiliul Județean!

„Mai grav este că domnul Crina, acest vârf de lance în acțiunile din CJ, a comis înșelăciuni curajoase. Și nu oricui, ci chiar unor parteneri de afaceri din estul îndepărtat. Așa că nu este de mirare o încercare aproape jenantă de deposedare a unor milioane de lei de la niște primari din PNL, chinuiți și încercați de greutăți, spune Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, referindu-se la manevrele de a direcționa banii pentru reechilibrarea bugetelor locale către primăriile social-democrate. Dacă până acum nu am acordat atenție popririlor pe veniturile domnului Crina ca urmare a unor înșelătorii mai mici, comunicate prin adrese către județ, m-am alarmat azi (12 februarie – n.r.). Pentru că gluma devine tot mai serioasă. Nu oricine reușește să înșele un grup Kazac cu o lovitură de 5 milioane de lei, așa cum a reușit domnul consilier Crina, aproape doctor în economie. Așa cum Popovici a devenit cunoscut în popor pentru escrocheria cu milionul de euro, fiind poreclit «Milionuț», și domnul Crina, cel cu buzunarele goale, poate fi numit chiar și înainte de alegeri «Crina give me five»“, glumește șeful județului, referindu-se la datoria de 5 milioane pentru care este instituită poprirea.

Pe scurt, studiind documentele ce ne-au fost puse la dispoziție, poprirea indemnizației de la CJ a fost instituită în urma unei cereri făcute de Biroul Executorului Silit Nebunu Nicolae. Acesta a obținut de la Judecătoria Reșița încuviințarea executării silite a debitorului Ioan Crina, la solicitarea creditorului SC Romkazac Petrol SRL Reșița. Decizia a fost dată în baza titlului executoriu reprezentat de un bilet la ordin, emis în 10 iunie 2022, pentru recuperarea sumei de 5 milioane de lei, reprezentând contravaloarea biletului la ordin refuzat la plată la scadență (contravaloare combustibil, ulei, penalizări). Trebuie precizat că, potrivit instanței, a fost admisă și încuviințată executarea silită prin toate modalitățile prevăzute de lege, simultan sau succesiv, pentru realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu.

JCS-A.M.