Caraş-Severin, Romania

GĂRÂNA – Cea de-a 24 ediţie a festivalului de jazz de la Gărâna, din arhicunoscuta Poiană a Lupului, este programată să aibă loc între 9 şi 12 iulie, iar organizatorii fac mari eforturi pentru ca ediția din acest an să se desfășoare în perioada stabilită!

Din cauza situaţiei actuale, recent, pe site-ul oficial al festivalului, echipa Fundaţiei Culturale Jazz Banat a transmis pentru pentru toţi iubitorii jazului următorul anunţ: „Din păcate, încă nu putem să vă dăm noi informații în ceea ce privește trupele ce vor concerta anul acesta pe scena festivalului și nici despre o eventuală modificare a perioadei de desfășurare. Sunt foarte multe obstacole de trecut, foarte multe situații la care trebuie să găsim o rezolvare. Sperăm că vom depăși toate piedicile și că ne vom putea vedea în iulie, la data stabilită! Suntem siguri că în câteva zile vă vom pune la curent cu tot ceea ce ține de Gărâna Jazz Festival“.

Aşadar, organizatorii încearcă să facă tot posibilul pentru ca scena din inima Munţiilor Semenic să găzduiască experienţe muzicale cu cele mai valoroase trupe de gen ale momentului. Sperăm ca acest lucru va fi posibil, iar pentru iubitorii jazului organizatorii au anunţat şi costul abonamentelor la acest festival: abonament pentru 4 zile – 360 lei, abonament pentru 3 zile – 270 lei, iar un preţul unui bilet pentru o zi – 100 lei.

Printre trupele care erau aşteptate să concerteze pe scena şi sunt anunţate pe pagina oficială a festivalului din Poiana Lupului se număra Dhafer Youssef Quartet-Sounds Of Mirrors, Charles Lloyd Quartet, Lars Danielsson-Liberetto III, Jakob Bro Trio, Trygve Seim Quartet, Dave Weckl /Tom Kennedy & Bob Franceschini & Stu Mindeman, Yotam Silberstein Quartet, Yuval Ron Quartet și Robben Ford and Bill Evans: Blues, Miles & Beyond.

Echipa de la Fundaţia Culturală Jazz Banat a dat asigurări că, în cel mai scurt timp, vor fi anunţaţi artiştii ce urmează să evolueze pe scena de la Gărâna şi că se fac eforturi pentru ca evenimentul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

JCS-Nicoleta Moraru

FOTO: Daniel Nechita